- Gevogelte
Ingrediёnten
- 1l kippenbouillon,
- 300 g kippenfilets,
- 65 g Griekse pasta,
- 2 sjalotten,
- 2 stengels bleekselder,
- 1 wortel,
- sap van 2 citroenen,
- 100 ml room,
- bundeltje bieslook,
- versgemalen peper,
- zout
-
Bereidingswijze
-
1Was de groenten en snij in grote stukken. Warm de olijfolie in een grote pan. Voeg de gesneden sjalotten, de wortel, de bleekselderij en de volledige kipfilet toe en stoof ze 4 minuten op een laag vuur. Roer regelmatig.
-
2Rasp de citroenen en pers het sap uit de citroen.
-
3Voeg de citroenrasp en de helft van het citroensap samen met de kippenbouillon toe aan de groenten.
-
4Breng het geheel op een laag vuur langzaam aan de kook en laat het 15 minuten zachtjes koken. Haal de stukjes kip met een schuimspaan uit de soep, verdeel in stukjes en hou warm. Zeef de soep. Plaats de bouillon terug op het vuur en voeg de ongekookte pasta toe.
-
5Laat volgens het aantal minuten, weergegeven op de verpakking, meekoken. Voeg de kip terug toe en laat even warmen tot net aan het kookpunt. Breng de soep op smaak met het resterende citroensap, room, zout en peper.
-
6Voeg net voor het serveren de bieslook toe.
-
7Voor een veggie versie kan de kip door quornfilet worden vervangen.
-
8Heb je meer tijd, dan gebruik je een volledig soepkip maar dan moet het aantal gram van de ingrediënten verdubbeld worden. En is het kookproces ook minstens 1 uur.