Koekjes uit de mini-braadpan met ijs

MOEILIJKHEIDSGRAAD
Eenvoudig Eenvoudig
BEREIDINGSTIJD
Binnen 30 minuten Binnen 30 minuten
PORTIES
2-4 2-4
VOOR DIT RECEPT GEBRUIKEN WIJ HET LIEFST
Ingrediёnten
Bereidingswijze

Ingrediёnten

  • 80 g ongezouten boter, gesmolten
  • 130 g bruine suiker
  • 70 g fijne kristalsuiker
  • 1 tl vanille-extract
  • 190 g bloem
  • ½ tl zout
  • ½ tl bakpoeder
  • 1 ei
  • Jouw keuze van smaak (zie methode)
  • 4 bolletjes vanille-ijs
  • Bereidingswijze

  • 1
    Verwarm de oven voor op 180°C (170°C heteluchtoven).
  • 2
    Smelt de boter en laat deze iets afkoelen.
  • 3
    Meng de boter, suiker en vanille grondig.
  • 4
    Meng in een aparte kom de bloem, het zout en het bakpoeder. Giet het natte mengsel en het ei bij het droge mengsel en spatel het geheel door elkaar tot het goed gemengd is.
  • 5
    Voeg de gewenste smaak toe.
  • 6
    Giet het mengsel in licht ingevette Le Creuset mini-braadpannen.
  • 7
    Bak gedurende 15 tot 20 minuten, of totdat een erin gestoken satéprikker er schoon uitkomt.
  • 8
    Laat 10 minuten afkoelen. Serveer warm met ijs.
  • 9
    Verschillende smaken:
  • 10
    Framboos: Meng 80 g bevroren frambozen door het mengsel en doe het vervolgens in de Le Creuset mini-braadpannen van 10 cm. Serveer gegarneerd met extra frambozen.
  • 11
    Bosbessen en witte chocolade: Meng 80 g bevroren bosbessen en 50 g gehakte witte chocolade door het mengsel en voeg het vervolgens toe aan de Le Creuset mini-braadpannen van 10 cm. Garneer met extra bosbessen en wittechocoladeschaafsel.
  • 12
    Muntchocolade: Voeg 100 g gehakte pepermuntchocolade toe aan het mengsel en druk het vervolgens in de Le Creuset mini-braadpannen van 10 cm. Garneer met gesmolten chocolade en extra stukjes pepermuntchocolade.