- Vlees
Ingrediёnten
- 1 citroen
- 4 takjes munt
- 2 teentjes knoflook
- 5 el olijfolie
- 8 lamskoteletten à 100 g
- Versgemalen zwarte peper
- Zout
-
Bereidingswijze
-
1Rasp de citroen en pers ze uit, giet het sap en de zeste in een kom. Versnipper de munt, schil en pers de knoflook, voeg samen met 3 el olijfolie bij de citroenmengeling en meng goed.
-
2Smeer de koteletten in met de helft van de marinade en reserveer de andere helft. Dek de koteletten af en marineer ze gedurende een uur in de koelkast. Neem ze uit de koelkast en dep ze droog.
-
3Het vlees moet op kamertemperatuur zijn alvorens te bakken. Warm de Le Creuset grillpan op. Voeg de olie toe en bak de koteletten in porties aan beide kanten gedurende telkens ongeveer 3 minuten. Haal ze uit de pan, kruid met peper en zout en besprenkel met de resterende marinade.
-
4Zet de koteletten in de oven op 60 °C. Bereid de overige lamskoteletten, strooi de muntblaadjes erover en dien op.