- Bloem
Ingrediёnten
- 200 ml melk
- Een half vanillestokje, geschraapt
- 55 g bloem
- 110 g suiker
- 2 eidooiers
- 45 ml donkere rum
- 20 g boter om in te vetten
-
Bereidingswijze
-
1Laat de melk zachtjes koken met de geschraapte vanille en laat vervolgens afkoelen. Meng de bloem in een mengkom met de suiker. Voeg de afgekoelde melk en de eidooiers toe en meng met een spatel.
-
2Voeg de donkere rum toe. Laat 12 uur in de koelkast staan. Haal het beslag de volgende dag 1 uur voor het bakken uit de koelkast, laat op temperatuur komen en verdeel het over een Le Creuset bakvorm voor 20 mini-cannelés.
-
3Verwarm de oven voor op 220°C. Bak 30 minuten op 220°C.
-
4Bekijk na 30 minuten baktijd de kleur van de cannelés. Als de cannelés nog licht van kleur zijn, verleng de baktijd met 5 minuten. Laat anders de cannelés ongeveer 15 minuten afkoelen in de oven.
-
5Haal de cannelés uit de bakvorm door de bakvorm om te draaien.