- Groenten
Ingrediёnten
- 60 g tofu
- 2 lente-uien
- 60 g jonge spinazie-scheuten
- 500 ml groentebouillon
- 1-2 el sojasaus
- 1-2 el miso deeg
- Zout
- 1-2 druppels sesamolie
- 1 tl instant wakame zeewier
- 2 eieren
- Sojascheuten
-
Bereidingswijze
-
1Plaats de tofu op een snijplank, droog hem en snijd in kleine stukjes. Maak de lente-uien schoon en snijd ze in dunne plakjes. Zeef spinazie, was en giet af. Breng de bouillon aan de kook in een pan, voeg de sojasaus toe en verlaag de hitte. Giet de miso en wakame zeewier in de bouillon en los ze op terwijl je roert (de bouillon mag niet koken). Verbeter het kruidenmengsel met zout en sesamolie. Voeg de uien en spinazie-scheuten toe aan de bouillon. Scheid het eiwit van de eidooiers en scheid elk geel afzonderlijk in een kleine kom. Giet de eidooiers met behulp van de kommen een voor een in de hete bouillon ( maar niet in de kook). Laat het 2 tot 3 minuten sudderen. Verdeel de soep in twee Le Creuset-kommen en garneer met sojascheuten.