- Chocolade
Ingrediёnten
- 235 g ongezouten boter, en extra om in te vetten
- 235 g zachte bruine suiker
- 1 tl vanille-extract
- 40 g Ovomaltine
- 35 g cacaopoeder
- 80 ml melk, warm
- 235 g zelfrijzende bloem
- 1 tl bakpoeder
- 4 eieren
- 100 g Chocolade koekjes
- 100 g Oreo koekjes
- 70 g gedroogde kokosnoot
- 1 à 2 tl groene voedingskleurstof
- 400 g chocoladepasta
- Rolfondant, om te modelleren
- Eetbare bloemen, naar keuze
-
Bereidingswijze
-
1Verwarm de oven voor op 200°C/ Hetelucht 180°C/ Gasstand 6
-
2Meng de boter, de suiker en het vanille-extract in een keukenmachine. Klop op hoge snelheid tot een licht en luchtig mengsel.
-
3Meng in een mengbeker de Ovomaltine, het cacaopoeder en de melk met 100 ml warm water tot een dikke pasta. Giet dit bij het beslag en meng alles.
-
4Zeef de bloem en het bakpoeder. Voeg een ei toe aan het chocolodebeslag samen met een lepel bloem. Klop gedurende 20 seconden op hoge snelheid tot alles goed gemengd is. Herhaal met de overige eieren.
-
5Spatel de rest van de bloem erbij met een metalen lepel tot alle ingrediënten een glad chocoladebeslag vormen.
-
6Beboter lichtjes de cakevorm en giet het beslag erin. Bak in de voorverwarmde oven gedurende 20 à 25 minuten tot een prikker er droog uitkomt wanneer u hem in het midden van de cake prikt.
-
7Neem de cake uit de oven en haal hem uit de vorm op een taartrooster en begin aan de toppings.
-
8Verkruimel de koekjes in een mixer of met de hand en bewaar deze.
-
9Maak het gras voor de moestuin door de kokosnoot met de groene voedingskleurstof in een kom te mengen tot alles felgroen ziet.
-
10Wanneer de cake volledig afgekoeld is, bestrijk voorzichtig de bovenkant van de cake met de chocoladepasta. Besprenkel met de verkruimelde koekjes. Druk ze licht aan zodat ze goed aan de chocoladepasta blijven plakken.
-
11Strooi nu de groene kokosnoot in lijnen langs de rand van de cake en verdeel dan de cake in 'groentebedden'.
-
12Werk de cake af met groenten uit rolfondant en eetbare bloemen.
-
13Om de cake af te werken, maak een assortiment van groenten uit rolfondant of verzamel eetbare bloemen en minigroentjes.
-
14Groenten uit rolfondant maken kan wat tijd in beslag nemen maar is een leuke activiteit terwijl de cake afkoelt.
-
15Gebruik kruiden zoals peterselie om groenten als wortelen en radijzen af te werken.