Pannenkoekentaart „schwarzwälder stijl“

MOEILIJKHEIDSGRAAD
Eenvoudig Eenvoudig
BEREIDINGSTIJD
Minder dan 1 uur Minder dan 1 uur
PORTIES
4-6 4-6
Pannenkoekentaart „schwarzwälder stijl“
De Duitse klassieker met een heerlijke twist. Wissel chocolade pannenkoeken af met een heerlijke kersenvulling en bouw zo uw eigen Schwarzwälder Kirche.
INGREDIЁNTEN
  • Fruit
VOOR DIT RECEPT GEBRUIKEN WIJ HET LIEFST
Ingrediёnten
Bereidingswijze

Ingrediёnten

Ingrediënten voor het beslag:
  • 70 g boter
  • 650 ml melk
  • 6 eieren
  • 200 g bloem
  • 80 g cacaopoeder
  • 100 g suiker
Ingrediënten voor de vulling & garnering:
  • 1 pot kersenjam
  • 2 el maïzena
  • 1 pot kersenjam
  • 20 ml kirsch
  • 300 ml room
  • 1 zakje klop klop slagroom
  • 1 el vanillesuiker
  • kersen
  • 1 el kaneel
  • 3 el suiker
  • Bereidingswijze

  • 1
    Bereiding van de pannenkoeken:
  • 2
    Smelt de boter voor de pannenkoeken en laat het licht bruin worden. Neem van het vuur en laat afkoelen.
  • 3
    Meng de gesmolten boter met de melk en de eieren.
  • 4
    Meng de bloem met het cacaopoeder en de suiker en roer door het boter, melk en eimengsel tot een glad beslag. Zet het beslag ongeveer 30 minuten in de koelkast.
  • 5
    Laat een beetje boter smelten in een pannenkoekenpan en begin met het bakken van de pannenkoeken. Voor dit recept zijn ongeveer 15 tot 20 pannenkoeken nodig. Laat de chocoladepannenkoeken volledig afkoelen.
  • 6
    Bereiding van de vulling:
  • 7
    Giet de kersen af maar bewaar het sap. Meng in een pannetje 200 ml kersensap met 2 el maïzena en breng al roerend aan de kook. Neem de pan van het vuur, zodra het sap is ingedikt en schep de kersen erdoor.
  • 8
    Klop de room op met de slagroomversteviger en de vanillesuiker en doe de slagroom in een spuitzak met een spuitmond.
  • 9
    Samenstelling van de taart:
  • 10
    Leg een pannenkoek op een taartplateau.
  • 11
    Bestrijk de pannenkoek met een dun laagje kersenjam en leg er een volgende pannenkoek op. Spuit hier wat room op en strijk uit. Nu volgt weer een pannenkoek.
  • 12
    Spuit een ring van room met de spuitzak op de rand van de pannenkoek. Vul de ring met de helft van de kersen en dek af met een pannenkoek.
  • 13
    Herhaal stap 2 + 3 en dan afwisselend een pannenkoek met kersenjam bestrijken en één met room tot alle pannenkoeken op zijn.
  • 14
    Bestrooi de laatste pannenkoek met kaneelsuiker. Meng daarvoor de suiker met de kaneel. Garneer tot slot met kersen. Bon Appétit!
 
The pancakes can be made the day ahead and assembled the next day and if crêpes are preferred then 12 crêpes can be made to create thinner layers- in this case the filling ingredients will need to be doubled.
 
 
Le Creuset