- Fruit
Ingrediёnten
- 70 g boter
- 650 ml melk
- 6 eieren
- 200 g bloem
- 80 g cacaopoeder
- 100 g suiker
- 1 pot kersenjam
- 2 el maïzena
- 1 pot kersenjam
- 20 ml kirsch
- 300 ml room
- 1 zakje klop klop slagroom
- 1 el vanillesuiker
- kersen
- 1 el kaneel
- 3 el suiker
-
Bereidingswijze
-
1Bereiding van de pannenkoeken:
-
2Smelt de boter voor de pannenkoeken en laat het licht bruin worden. Neem van het vuur en laat afkoelen.
-
3Meng de gesmolten boter met de melk en de eieren.
-
4Meng de bloem met het cacaopoeder en de suiker en roer door het boter, melk en eimengsel tot een glad beslag. Zet het beslag ongeveer 30 minuten in de koelkast.
-
5Laat een beetje boter smelten in een pannenkoekenpan en begin met het bakken van de pannenkoeken. Voor dit recept zijn ongeveer 15 tot 20 pannenkoeken nodig. Laat de chocoladepannenkoeken volledig afkoelen.
-
6Bereiding van de vulling:
-
7Giet de kersen af maar bewaar het sap. Meng in een pannetje 200 ml kersensap met 2 el maïzena en breng al roerend aan de kook. Neem de pan van het vuur, zodra het sap is ingedikt en schep de kersen erdoor.
-
8Klop de room op met de slagroomversteviger en de vanillesuiker en doe de slagroom in een spuitzak met een spuitmond.
-
9Samenstelling van de taart:
-
10Leg een pannenkoek op een taartplateau.
-
11Bestrijk de pannenkoek met een dun laagje kersenjam en leg er een volgende pannenkoek op. Spuit hier wat room op en strijk uit. Nu volgt weer een pannenkoek.
-
12Spuit een ring van room met de spuitzak op de rand van de pannenkoek. Vul de ring met de helft van de kersen en dek af met een pannenkoek.
-
13Herhaal stap 2 + 3 en dan afwisselend een pannenkoek met kersenjam bestrijken en één met room tot alle pannenkoeken op zijn.
-
14Bestrooi de laatste pannenkoek met kaneelsuiker. Meng daarvoor de suiker met de kaneel. Garneer tot slot met kersen. Bon Appétit!