Paprika's gevuld met tomaat-pilavrijst en gegrilde halloumi

MOEILIJKHEIDSGRAAD
Eenvoudig Eenvoudig
VOORBEREIDINGSTIJD
Binnen 30 minuten Binnen 30 minuten
BEREIDINGSTIJD
Minder dan 1 uur Minder dan 1 uur
PORTIES
2-4 2-4
Paprika's gevuld met tomaat-pilavrijst en gegrilde halloumi
Maak deze met rijst gevulde paprika’s met gegrilde halloumi-kaas voor een eenvoudige lunch of diner.
INGREDIЁNTEN
  • Rijst & Granen
VOOR DIT RECEPT GEBRUIKEN WIJ HET LIEFST
Ingrediёnten
Bereidingswijze

Ingrediёnten

  • 250 g kant-en-klare pilavrijst, verwarmd
  • 10 g peterselie, gesneden
  • 50 g geroosterde pijnboompitten
  • 5 g tijm, zonder takjes
  • 80 g zongedroogde tomatenpesto
  • 2 rode pepers, fijngehakt
  • 50 ml olijfolie
  • 5 g gerookte paprikapoeder
  • Zout en peper naar smaak
  • 3 rode of oranje paprika's, in de lengte gehalveerd en ontdaan van de zaadlijsten
  • 200 g – 300 g halloumi, in plakjes
  • Bereidingswijze

  • 1
    Verwarm de oven voor op 200°C/180°C hete lucht/gas op stand 6.
  • 2
    Doe de pilavrijst in een kom met de peterselie, pijnboompitten, tijm, pesto, pepers, 25°ml olijfolie, paprika, zout en peper. Meng goed door elkaar.
  • 3
    Leg de paprika's in de Le Creuset 26 cm Signature Hoge Skillet en besprenkel met de resterende olijfolie, bestrooi met zout en peper en vul met de rijst.
  • 4
    Bak 30 minuten in de oven of tot de paprika's gaar zijn. Zet de oven op de grillstand. Verwijder de paprika's en bedek ze met plakjes halloumikaas voordat u ze 6-8 minuten onder de grill legt, of totdat de halloumi goudbruin is. Dien direct op.