Ingrediёnten
- 500 g aubergines, in stukken gesneden
- 500 g verschillende soorten gele en groene courgettes, in stukjes gesneden
- 500 g gele en rode paprika, in stukken gesneden
- 3 uien, dun gesneden
- 700 g tomaten, geschild, ontzaad, grof gehakt (alternatief 500 g in blik gesneden tomaten)
- 4 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 bouquet garni (bestaande uit tijm, laurierblad en salie)
- Besprenkel met olijfolie
- Zout en peper
-
Bereidingswijze
-
1Zet een Le Creuset Signature Braadpan van 29 cm of een Le Creuset Signature Marmite van 26 cm op middelhoog vuur met een beetje olijfolie. Bak de aubergines, courgettes en paprika's na elkaar, haal ze uit de pan en leg ze opzij. Gooi de olie weg en veeg de braadpan af met een stuk keukenpapier.
-
2Voeg nog een scheutje olijfolie toe aan de braadpan, leg de gebakken groenten terug in de pan en voeg de uien, tomaten, het bouquet garni, knoflook, peper en wat zout toe.
-
3Dek af en laat 1 uur op laag vuur sudderen. Af en toe roeren. Voeg zo nodig wat meer olijfolie of 2-3 eetlepels kokend water toe.
-
4Serveer warm met een vleugje verse kruiden.