Provençaalse Ratatouille

MOEILIJKHEIDSGRAAD
Gemiddeld Gemiddeld
BEREIDINGSTIJD
Minder dan 2 uur Minder dan 2 uur
PORTIES
6-8 6-8
Provençaalse Ratatouille
Deze iconische stoofpot komt oorspronkelijk uit Zuid-Frankrijk en zit boordevol smakelijke, voedingsrijke groenten. Een traditioneel gerecht dat van oudsher in de zomermaanden wordt gegeten.
VOOR DIT RECEPT GEBRUIKEN WIJ HET LIEFST
Ingrediёnten
Bereidingswijze

Ingrediёnten

  • 500 g aubergines, in stukken gesneden
  • 500 g verschillende soorten gele en groene courgettes, in stukjes gesneden
  • 500 g gele en rode paprika, in stukken gesneden
  • 3 uien, dun gesneden
  • 700 g tomaten, geschild, ontzaad, grof gehakt (alternatief 500 g in blik gesneden tomaten)
  • 4 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 bouquet garni (bestaande uit tijm, laurierblad en salie)
  • Besprenkel met olijfolie
  • Zout en peper
  • Bereidingswijze

  • 1
    Zet een Le Creuset Signature Braadpan van 29 cm of een Le Creuset Signature Marmite van 26 cm op middelhoog vuur met een beetje olijfolie. Bak de aubergines, courgettes en paprika's na elkaar, haal ze uit de pan en leg ze opzij. Gooi de olie weg en veeg de braadpan af met een stuk keukenpapier.
  • 2
    Voeg nog een scheutje olijfolie toe aan de braadpan, leg de gebakken groenten terug in de pan en voeg de uien, tomaten, het bouquet garni, knoflook, peper en wat zout toe.
  • 3
    Dek af en laat 1 uur op laag vuur sudderen. Af en toe roeren. Voeg zo nodig wat meer olijfolie of 2-3 eetlepels kokend water toe.
  • 4
    Serveer warm met een vleugje verse kruiden.