Rode Curry met Wraps van Sla en Kip

MOEILIJKHEIDSGRAAD
Gemiddeld Gemiddeld
VOORBEREIDINGSTIJD
Binnen 30 minuten Binnen 30 minuten
BEREIDINGSTIJD
Binnen 30 minuten Binnen 30 minuten
PORTIES
4-6 4-6
Rode Curry met Wraps van Sla en Kip
Dit recept is geïnspireerd op de geurige smaken van Bali. Een lichtere, gezondere manier om kip wraps te serveren.
INGREDIЁNTEN
  • Vlees
Ingrediёnten
Bereidingswijze

Ingrediёnten

  • 600 g kipfilet
  • 1 el plantaardige olie
  • 2 el milde rode currypasta
  • 1 el verse gember, fijngehakt
  • 4 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 rode paprika, fijngesneden
  • 1 snufje suiker
  • 100 ml oestersaus of hoisinsaus
  • 150 g verse ananasblokjes
  • 4 lente-uitjes, fijngesneden
  • 50 g rode kool, fijngesneden
  • Zout en versgemalen zwarte peper
  • 5 basilicumblaadjes, in fijne reepjes
  • ½ krop gewassen ijsbergsla, Romeinse sla of kropsla
  • Bereidingswijze

  • 1
    Snij de kipfilets in de lengte in reepjes van 3 à 4 cm breed en 0,5 à 1 cm lang.
  • 2
    Giet de olie in een grote pan en warm op. Roerbak de kippenstukjes gedurende 3 minuten tot ze egaal bruin zien.
  • 3
    Voeg de rode currypasta, de gember, de knoflook, de paprika en een snuifje suiker toe en roerbak nog 3 minuten.
  • 4
    Voeg de oestersaus of hoisinsaus toe, de ananasblokjes, de lente-uitjes en de rode kool en meng alles.
  • 5
    Haal de pan met de kip van het vuur en voeg de basilicum toe. Leg 2 blaadjes sla op een groot bord over elkaar zodat ze een "kom" vormen. Leg de kipbereiding erop en laat een kleine rand over.