- Vlees
Ingrediёnten
- 600 g kipfilet
- 1 el plantaardige olie
- 2 el milde rode currypasta
- 1 el verse gember, fijngehakt
- 4 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 rode paprika, fijngesneden
- 1 snufje suiker
- 100 ml oestersaus of hoisinsaus
- 150 g verse ananasblokjes
- 4 lente-uitjes, fijngesneden
- 50 g rode kool, fijngesneden
- Zout en versgemalen zwarte peper
- 5 basilicumblaadjes, in fijne reepjes
- ½ krop gewassen ijsbergsla, Romeinse sla of kropsla
-
Bereidingswijze
-
1Snij de kipfilets in de lengte in reepjes van 3 à 4 cm breed en 0,5 à 1 cm lang.
-
2Giet de olie in een grote pan en warm op. Roerbak de kippenstukjes gedurende 3 minuten tot ze egaal bruin zien.
-
3Voeg de rode currypasta, de gember, de knoflook, de paprika en een snuifje suiker toe en roerbak nog 3 minuten.
-
4Voeg de oestersaus of hoisinsaus toe, de ananasblokjes, de lente-uitjes en de rode kool en meng alles.
-
5Haal de pan met de kip van het vuur en voeg de basilicum toe. Leg 2 blaadjes sla op een groot bord over elkaar zodat ze een "kom" vormen. Leg de kipbereiding erop en laat een kleine rand over.