- Chocolade
Ingrediёnten
- 120 g boter, plus extra voor het invetten
- 120 g bruine suiker
- 1 tl vanille-extract
- 100 g bloem
- 1 tl bakpoeder
- 50 g Cacoapoeder
- 2 eieren
- 60 g Pindakaas met stukjes pinda
- 1 el melk
- 300 g Chocoladepasta
- 5 Reese’s of Rollo’s
- 10 eetbare ogen
- 20 kleine zoute pretzels
-
Bereidingswijze
-
1Verwarm de oven voor op 180 °C boven/onder warmte (Hetelucht: 160 °C / gasniveau: 4).
-
2Meng de boter, suiker en de vanille-extract in een kom. Klop dit vervolgens tot het licht en schuimig is. Meng in een aparte kom de bloem, bakpoeder en cacaopoeder.
-
3Klop een van de eieren en voeg een eetlepel hiervan toe aan het bloem mengsel. Klop met de garde tot het ei goed is opgenomen. Voeg steeds een beetje ei toe tot het op is. Herhaal dit met het tweede ei.
-
4Voeg de pindakaas en melk toe aan het bloemmengsel en klop dit met een garde tot een glad en dik beslag.
-
5Vet 5 kleine schaaltjes (Of Le Creuset Ramekins) in met een beetje boter. Verdeel het beslag over de schaaltjes, zet ze op een bakplaat en bak in de oven gedurende 20-25 minuten. Haal uit de oven en laat volledig afkoelen.
-
6Bestrijk de cakejes royaal met chocoladepasta wanneer deze volledig zijn afgekoeld. Plaats een Reese of Rollo in hat midden en plak hier de eetbare ogen op met een beetje chocoladepasta.
-
7Maak 8 poten (4 aan elke kant) om het lichaam van de spin met stukjes pretzel en serveer.