Spinnenkoekjes met chocolade en pinda

MOEILIJKHEIDSGRAAD
Gemiddeld Gemiddeld
VOORBEREIDINGSTIJD
Minder dan 2 uur Minder dan 2 uur
BEREIDINGSTIJD
Minder dan 2 uur Minder dan 2 uur
PORTIES
4-6 4-6
Spinnenkoekjes met chocolade en pinda
Deze griezelige spinnenkoekjes met chocolade en pinda zijn perfect voor Halloween. De combinatie van de zachte chocolade met de pindakaas met knapperige stukjes pinda is een heerlijk mix tussen zoet en zout. Zet er een griezelig spin bovenop en het feest kan beginnen!
INGREDIЁNTEN
  • Chocolade
VOOR DIT RECEPT GEBRUIKEN WIJ HET LIEFST
Ingrediёnten
Bereidingswijze

Ingrediёnten

Voor de cakejes:
  • 120 g boter, plus extra voor het invetten
  • 120 g bruine suiker
  • 1 tl vanille-extract
  • 100 g bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 50 g Cacoapoeder
  • 2 eieren
  • 60 g Pindakaas met stukjes pinda
  • 1 el melk
Voor het versieren:
  • 300 g Chocoladepasta
  • 5 Reese’s of Rollo’s
  • 10 eetbare ogen
  • 20 kleine zoute pretzels
  • Bereidingswijze

  • 1
    Verwarm de oven voor op 180 °C boven/onder warmte (Hetelucht: 160 °C / gasniveau: 4).
  • 2
    Meng de boter, suiker en de vanille-extract in een kom. Klop dit vervolgens tot het licht en schuimig is. Meng in een aparte kom de bloem, bakpoeder en cacaopoeder.
  • 3
    Klop een van de eieren en voeg een eetlepel hiervan toe aan het bloem mengsel. Klop met de garde tot het ei goed is opgenomen. Voeg steeds een beetje ei toe tot het op is. Herhaal dit met het tweede ei.
  • 4
    Voeg de pindakaas en melk toe aan het bloemmengsel en klop dit met een garde tot een glad en dik beslag.
  • 5
    Vet 5 kleine schaaltjes (Of Le Creuset Ramekins) in met een beetje boter. Verdeel het beslag over de schaaltjes, zet ze op een bakplaat en bak in de oven gedurende 20-25 minuten. Haal uit de oven en laat volledig afkoelen.
  • 6
    Bestrijk de cakejes royaal met chocoladepasta wanneer deze volledig zijn afgekoeld. Plaats een Reese of Rollo in hat midden en plak hier de eetbare ogen op met een beetje chocoladepasta.
  • 7
    Maak 8 poten (4 aan elke kant) om het lichaam van de spin met stukjes pretzel en serveer.