- Groenten
Ingrediёnten
- 1 kg spruitjes
- 2 kleine uien
- 4 cm gehakte gember
- 1-2 el boter of plantcrème
- Optioneel 1 el rode Thaise currypasta
- Zout, versgemalen peper
- 1 l groente- of kippenbouillon
- 1 blikje kokosmelk (400 ml)
- 2 el kerriepoeder
-
Bereidingswijze
-
1Maak de spruitjes schoon en halveer deze. Schil en snijd de uien in blokjes. Schil en rasp de gember.
-
2Verhit in een steelpan een eetlepel boter en fruit de ui erin. Voeg de gember, kerriepoeder, spruitjes en optioneel de currypasta toe. Bak kort en giet de groentebouillon erbij, breng op smaak met zout en peper. Breng aan de kook en kook in een gesloten pan voor ongeveer 5-10 minuten. Haal wat spruiten uit de soep en zet deze apart.
-
3Voeg de kokosmelk toe aan de soep. Kook nog eens 10-15 minuten, waarna de spruitjes zacht moeten zijn. Pureer alles tot een gladde soep en breng op smaak met het sap van een 1/2 citroen.
-
4Haal de blaadjes van de overgebleven spruitjes Schil ondertussen de bladeren van de spruitjes af en bak in de resterende boter in een pan. Serveer in de soep en serveer.