- Zeevruchten
Ingrediёnten
- 3 konijnensaucijsjes
- 1 kreeft van 600 gr
- 250 gr cantharellen
- 600 gr smaakaardappelen
- 1 sjalot
- Rozemarijn
- Kastanjehoning
- Barbera-azijn
- Konijnjus
- Bindsla
- Julienne van gekonfijte citroenen in siroop
- Olijfolie
- 2 teentjes look
- Zachte boter
-
Bereidingswijze
-
1Kook de kreeft gedurende 3 minuten in een pan met gezouten kokend water. Laat de scharen nog 3 minuten langer koken. Ontdoe de scharen en de staar t van de schaal en snijd de staart in ronde plakken.
-
2Doe de konijnensaucijsjes met de boter, de look en de rozemarijn in de braad-/stoofpan en laat gedurende 20 minuten afgedekt stoven. Snijd ze op het einde v an de baktijd in stukjes.
-
3Bak in een andere braad-/stoofpan de cantharellen in olijfolie, voeg de aardappelen, de geplette look en de rozemarijn toe en laat afgedekt stoven. Voeg de sjalot en fijngesneden rozemarijn en een beetje kastanjehoning toe en blus met Barbera-azijn en konijnjus.
-
4Leg de stukjes konijnenworst en de plakken kreeft op de cantharellen en de aardappelen.