- Pasta
Ingrediёnten
- 400 g spaghetti met sepia-inkt
- 16 rauwe langoustines
- 1 sjalotje
- 1 teentje look
- 25 cl droge witte wijn
- 1 dopje saffraan
- 4 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel verse room
- 2 takjes basilicum
- Zout
- Versgemalen peper
-
Bereidingswijze
-
1Pel de rauwe langoustines en zet de staarten dan weg in de koelkast.
-
2Snipper de look en de sjalot fijn.
-
3Plet de koppen en de poten van de langoustines.
-
4Doe alles in een braad-/stoofpan, voeg 2 eetlepels olijfolie, zout, peper en het dopje saffraan toe. Laat 2 min op een hoog vuur fruiten en giet vervolgens 25 cl witte wijn en 25 cl water erbij.
-
5Dek af en laat 50 min inkoken terwijl u alles af en toe omroert. Giet door een puntzeef, houd de saus warm en voeg een eetlepel verse room toe.
-
6Verwarm 2 eetlepels olie in een tweede braad-/stoofpan. Bak de langoustinestaarten 45 seconden aan elke kant, voeg zout en peper toe en houd warm.
-
7Breng het gezouten water aan de kook in de braad-/stoofpan, voeg de spaghetti toe en laat 8 min al dente koken.
-
8Giet de spaghetti af en roer er in de braad-/stoofpan de langoustinestaarten en enkele blaadjes basilicum onder. Overgiet met saus, dek af en laat 1 min op een hoog vuur koken.
-
9Dien onmiddellijk op in de braad-/stoofpan.