- Rundsvlees
Ingrediёnten
- 2 el olijfolie
- 800 g rundstoofvlees
- 2 grote uien
- 4 wortelen
- 1 pastinaak
- versgemalen peper
- zout
- 1 grannysmithappel
- 2 teentjes knoflook
- 2 el tomatenketchup
- 1 el bruine suiker
- 1 el azijn
- enkele takjes tijm
- 2 laurierbladen
- 100 ml runderbouillon
- 1 flesje bruin bier (33 cl)
- 1 snede bruin brood
- 2 el graanmosterd
- 1 el maïzena
-
Bereidingswijze
-
1Neem een stoofpot en verwarm de olijfolie. Snij het stoofvlees in blokjes van 4 cm. Bak het vlees in de stoofpot aan alle kanten bruin.
-
2Snij de uien in grote stukken en laat ze enkele minuten meebakken. Schil de wortelen en pastinaak, snij in grote stukken snijden en voeg toe aan de ui. Kruid met versgemalen peper en zout en laat alles verder stoven.
-
3Schil intussen de appel, snij hem in kleine blokjes voeg dit toe aan het stoofvlees. Doe er de fijngesneden look, tomatenketchup, bruine suiker, azijn, tijm en laurier bij. Breng dit samen met de bouillon aan de kook. Blus daarna met bruin bier.
-
4Besmeer een snede brood met graanmosterd en leg die op het vlees. Laat de pot met deksel erop 1.30 tot 2 uur op een zacht vuur stoven. Indien je een dikkere saus wenst, dan kan je die net voor het opdienen binden met wat maïzena.