Ingrediёnten
- 800 g bevroren bladerdeeg, ontdooid
- Meel, tegen het plakken
- 30 ml olijfolie
- 40 g boter
- 30 ml honing
- 30 ml Dijon mosterd
- 45 ml rode wijnazijn
- 3 takjes rozemarijn
- 10-12 grote prei, gesneden in ronde stukken van 3 cm
- Zeezout en versgemalen zwarte peper naar smaak
- 60 g Parmezaanse kaas, geraspt
-
Bereidingswijze
-
1Verwarm de oven voor op 220°C. Rol het deeg uit op een gebloemd oppervlak en knip het af zodat het past op een Le Creuset Signature Campagnard van 30 cm, gebruik het deksel als patroon voor de maat. Een Le Creuset Tarte Tatin-vorm kan uiteraard ook gebruikt worden. Plaats het deeg in de koelkast en laat het koelen voor 20 minuten.
-
2Plaats de braadpan op middelhoog vuur en smelt de boter met olijfolie tot het schuimt. Voeg de honing, mosterd en azijn toe en verlaag de warmte. Laat de honing iets karamelliseren. Zodra het honingbotermengsel een medium amberkleur heeft, zet u de warmte uit en verspreidt u een deel van de rozemarijn onder in de braadslede. Rangschik de gesneden prei over het gehele oppervlak van de braadpan. Breng op smaak met zout en zet de warmte weer aan. Karameliseer de prei en controleer de kleur regelmatig, zodat ze niet verbranden.
-
3Haal uit de hitte en rasp er Parmezaanse kaas overheen. Bedek met het gekoelde deeg en stop de randen erin. Snijd een kruisje in het midden van het deeg om stoom te laten ontsnappen en plaats het in de voorverwarmde oven. Bak 30-40 minuten tot het deeg gaar is. Laat het 5 minuten afkoelen in de braadpan voordat u het voorzichtig omkeert op een plaat. Er kan prei achterblijven in de braadpan, maar deze kunt u gewoon terugleggen in het deeg. Bestrooi met meer geraspte Parmezaanse kaas naar smaak, en serveer met een frisse groene salade.