- Vlees
Ingrediёnten
- 1 el hele korianderzaden, geroosterd
- 1 el hele komijnzaden, geroosterd
- 1 stengel citroengras, in stukken gesneden
- 150 g blik geroosterde paprika's, grof gesneden
- 3 tl chilipasta
- 30 g gember, geraspt
- 3 knoflookteentjes, grof gesneden
- 2 tl kurkuma
- Een snuifje zeezout
- 1 limoen, zeste & sap
- 2 lente-uitjes, grof gesneden (incl. groene uiteinden)
- 2 el kokosolie, gesmolten
- 1 el kokosolie
- 1 grote rode ui, in ringen
- 800 g kippenbouten zonder vel en ontbeend, in stukken gesneden
- 1 grote rode paprika, in stukken gesneden
- 1 blik kokosmelk
- 1 el ahornsiroop
- 2 Kaffir limoenblaadjes
- Een snuifje zeezout
- 150 g sugar snaps of sluimererwten
- Een duimlang stuk gember
- 6 Thaise basilicumblaadjes
- 1 lente-uitje
- 1 rood pepertje
- Jasmijnrijst
-
Bereidingswijze
-
1Rooster eerst de koriander- en komijnzaden in een droge pan op laag tot middelhoog vuur. Roer regelmatig zodat de kruiden niet aanbranden en neem van het vuur na 2 à 3 minuten wanneer je de aromatische geur ruikt en de zaden beginnen op te springen.
-
2Na het roosteren van de zaden kan je beginnen aan de pasta. Doe alle ingrediënten in een foodprocessor en mix tot een gladde pasta. Voeg een of twee eetlepels water toe als de pasta te dik is en reserveer.
-
3Zet de stoofpan op een middelhoog vuur en warm de kokosolie op tot ze gesmolten is.Voeg de ui toe en bak zachtjes gedurende 5 minuten tot de ui zacht wordt. Voeg de stukken kip toe en bak tot het vlees bruin ziet. Doe dit eventueel in verschillende keren.
-
4Voeg de stukken paprika toe, gevolgd door de zelfgemaakte currypasta. Bak gedurende 2 à 3 minuten, roer zodat alles gemengd geraakt en niet aan de bodem van de pan blijft plakken. Giet er de kokosmelk bij en evenveel water en roer.
-
5Voeg de ahornsiroop en de limoenblaadjes toe en laat zachtjes sudderen gedurende 20 à 30 minuten tot de saus ingedikt is en de kip gekookt is. Voeg de laatste 5 minuten de sugar snaps of sluimererwten toe.
-
6Om te serveren, snij het stuk gember in julienne, hak de basilicumblaadjes grof en snij de lente-uitjes en het rode pepertje in ringen. Strooi over de curry en serveer met jasmijnrijst.