- Brood & Granen
Ingrediёnten
- 125 ml sweet blush of rosé mousserende wijn
- 250 ml water
- 25 ml basterdsuiker
- 1 el gelatinepoeder
- 2 tl koud water
- Frambozen, om te garneren
- 250 g frambozen
- 3 vrije uitloop eieren, goed getlutst
- 270 ml basterdsuiker
- 3 el citroen- of limoensap (sap van 2 tleine citroenen)
- 45 g gezouten boter
- 240 ml slagroom, zacht geklopt
- 240 ml vanillevla
- Kleine vanillebiscuitcake
- Frambozen, om te garneren
-
Bereidingswijze
-
1Voor de mousserende wijngelei: warm de mousserende wijn op met het water en de suiker op een zacht vuur. Laat de suiker helemaal oplossen en breng het 30 seconden aan de kook, neem dan de pan van het vuur.
-
2Strooi de gelatinepoeder in het koude water in een kleine kom en laat de gelatine gedurende 2 à 3 minuten opzwellen. Voeg een beetje van de warme crémant-gelei toe en roer tot het is opgelost. Voeg dan de rest toe.
-
3Laat afkoelen tot kamertemperatuur en verdeel de gelei over 8 glazen en voeg 1 framboos per glas toe. Dek ieder glas af met vershoudfolie en laat een nacht koelen in de koelkast.
-
4Maak nu de frambozencurd. Doe alle ingrediënten in een middelgrote steelpan en warm zachtjes op. Roer voortdurend tot de suiker opgelost is en de boter is gesmolten.
-
5Roer nog 10 à 15 minuten tot de frambozen uiteenvallen en de curd op de achterkant van een lepel blijft plakken. Het is belangrijk om de bereiding niet te warm te laten worden, deze mag niet koken anders zullen de eieren schiften. Neem van het vuur en giet door een zeef. Druk aan om zoveel mogelijk frambozen erdoor te krijgen. Dek af en laat het afkoelen en zet het dan een nacht in de koelkast.
-
6Maak nu de trifle. Gebruik een koekjesvorm en snijd cirkels van 1 cm dik uit de biscuitcake, zodat het boven op de gelei past. Kantel het glas en plaats de cake voorzichtig erin, zodat het niet breekt en perfect op de gestijfde gelei past.
-
7Verdeel de vanillevla over de bekerglazen en werk af met een laagje slagroom en tot slot een laag frambozencurd. Garneer met verse frambozen en bestuif met poedersuiker voor het serveren.
-
8Dek af en zet tot 4 uur in de koelkast. Bon Appétit!