- Vis & zeevruchten
Ingrediёnten
- 100 g verse zalm
- 80 mg gerookte zalm
- 500 ml volle melk
- 125 g bloem
- 3 eidooiers
- 70 g mengsel van mascarpone (ongeveer 23,5 gr) en slagroom (ongeveer 46,5 gr)
- 1 bosje fijngehakte bieslook
- 5 g zout
- 5 g gemalen peper
-
Bereidingswijze
-
1Snij de verse zalm in blokjes en de gerookte zalm in reepjes.
-
2Meng de melk en de eierdooiers in een mengkom. Voeg de natte ingrediënten in drie stappen toe aan de droge ingrediënten om klonters te voorkomen en meng met een spatel. Breng op smaak met zout en peper. Zet het mengsel 5 tot 12 uur in de koelkast om te rusten.
-
3Haal het mengsel 1 uur voor het bakken uit de koelkast. Vet de cups van de Le Creuset Cannelé-bakvorm in en giet het mengsel erin.
-
4Verwarm de oven voor op 160 °C. Bak 40 minuten lang op 160 °C en bak 10 minuten lang af op 180 °C.
-
5Laat de cannelés afkoelen in de bakvorm. Verwijder de cannelés als ze zijn afgekoeld (ze zullen instorten als u ze heet verwijderd).
-
6Garnering: Garneer met een reepje gerookte zalm en serveer met een salade.
-
7Tip van de chef: Het deeg mag niet worden opgeklopt, anders zullen de cannelés tijdens het koken overlopen.