
Een prachtig gerechtje om de smaakpupillen wakker te maken en door de oester schelpen een lust voor het oog. Ideaal voor vegetariërs en gasten die geen vis lusten.
Ingrediёnten
Bereidingswijze
Ingrediёnten
- 12 lege oesterschelpen
- 12 blaadjes spinazie
- 1 verse passievrucht (of uit de diepvries), doormidden gesneden
- 12 avocado parels, uit 1 gehalveerde avocado gelepeld met een meloenbolletjeslepel
- 1 eetlepel sushiazijn
- 12 takjes zeekraal
- Kewpie (Japanse) mayonaise
- Furikake, naar smaak (verkrijgbaar bij de toko) Ter decoratie: 1kg grof zeezout om de oesters in te presenteren
-
Bereidingswijze
-
1Schep het zout in je mooiste schaal van Le Creuset, ik gebruik hiervoor de meringue taartvorm in aardewerk. Je gebruikt het zout puur ter decoratie en voor de stabiliteit van de oesters, het zout kan je dus later weer gebruiken.
-
2Leg in ieder oesterschelp een blaadje spinazie. Schep hier een klein beetje passievrucht bij (3,4 zaadjes met een heel klein beetje sap). Rol de avocado-parels even door wat sushiazijn en leg deze in de oesterschelp. Breng de oesters op smaak en versier met: zeekraal, een toefje Kewpie (Japanse) mayonaise, en furikake naar smaak. Serveer direct.
-
3Gemaakt door Colette van Dike van Fooddeco Fooddeco