Vegetarische, Indische masala

MOEILIJKHEIDSGRAAD
Gemiddeld Gemiddeld
BEREIDINGSTIJD
Minder dan 1 uur Minder dan 1 uur
PORTIES
4-6 4-6
Vegetarische, Indische masala
INGREDIЁNTEN
  • Groenten
Ingrediёnten
Bereidingswijze

Ingrediёnten

Masala:
  • 500 g aardappelen – geschild en in grote dobbelstenen gesneden
  • 1 bloemkool
  • 3 uien
  • 6 teentjes look
  • 1 groene chilipeper
  • 2 eetl. geraspte gember
  • 1 eetl. olie
  • 25 g boter
  • 1 eetl. geplette kardemom
  • 1 ½ eetl. garam masala
  • 1 ½ theel. geplette korianderzaadjes
  • 3 rijpe tomaten
  • 3 dl groentebouillon
  • 1 ½ dl room
  • 100 g cashewnoten
  • muntblaadjes voor garnering
Raita:
  • ¼ komkommer
  • ½ mango
  • 2 eetl. fijngehakte koriander
  • 2 eetl. fijngehakte munt
  • 3 dl neutrale yoghurt
  • 1 theel. geraspte gember
  • 1 ½ theel. geplette koriander
  • Zout en peper
  • Bereidingswijze

  • 1
    Masala: Kook de aardappelen in licht gezouten water tot ze al dente zijn. Verdeel de bloemkool in roosjes en snijd de uien, de look, de chilipeper en de gember fijn. Doe de olie en de boter in een sauteerpan en sauteer de uien, de chilipeper en de gember tot de uien glazig zijn. Voeg daarna de geplette kruiden toe en stoof het geheel tot u de kruiden kunt ruiken. Voeg de fijngesneden tomaten en de bouillon toe. Laat gedurende ca. 15 minuten sudderen. Doe daarna de room, de aardappelen en de bloemkool in de pan. Laat sudderen tot de bloemkolen gaar zijn. Breng op smaak met zout en peper, en werk tot slot af met cashewnoten en muntblaadjes. Raita: Hak de komkommer, de mango en de kruiden fijn. Meng dit alles met de yoghurt. Breng op smaak met gember, geplet.
  • 2
    Kook de aardappelen in licht gezouten water tot ze al dente zijn. Verdeel de bloemkool in roosjes en snijd de uien, de look, de chilipeper en de gember fijn. Doe de olie en de boter in een sauteerpan en sauteer de uien, de chilipeper en de gember tot de uien glazig zijn. Voeg daarna de geplette kruiden toe en stoof het geheel tot u de kruiden kunt ruiken. Voeg de fijngesneden tomaten en de bouillon toe. Laat gedurende ca. 15 minuten sudderen. Doe daarna de room, de aardappelen en de bloemkool in de pan. Laat sudderen tot de bloemkolen gaar zijn. Breng op smaak met zout en peper, en werk tot slot af met cashewnoten en muntblaadjes.
  • 3
    Raita:
  • 4
    Hak de komkommer, de mango en de kruiden fijn. Meng dit alles met de yoghurt. Breng op smaak met gember, geplet.