- Rijst & Granen
Ingrediёnten
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 6 el olijfolie
- 2 blikken hele tomaten, (400 g uitgelekt gewicht), zonder sap
- 4 middelgrote aubergines
- 250 g buffelmozzarella
- 40 g Parmezaanse kaas, geraspt
- Zeezout
- Vers gemalen peper
-
Bereidingswijze
-
1Verwarm de oven voor op 180 °C (heteluchtoven: 160 °C, gasoven: 4).
-
2Bak de knoflook in een pan met 3 eetlepels olijfolie gedurende 3 à 4 minuten. Voeg wanneer de knoflook bruin wordt de tomaten toe en laat dit 8 à 10 minuten inkoken tot een dikke saus.
-
3Snijd de aubergines in de lengte in plakken van 1 cm, bestrooi aan beide kanten met wat zout en leg de plakken op keukenpapier. Laat dit 30 minuten rusten en dep dan de aubergineplakken droog. Bak ze in de resterende olijfolie lichtjes aan beide zijden aan. Leg ze daarna apart op wat keukenrol.
-
4Snijd nu de mozzarella in plakken van 0,5 cm en zet alle ingrediënten klaar die nodig zijn voor de terrine.
-
5Leg om te beginnen enkele plakken aubergine op de bodem van de vorm. Strooi er daarna een handvol Parmezaanse kaas over. Leg daarop plakken mozzarella en verdeel hier een lepel tomatensaus over. Herhaal dit proces tot de vorm vol is of alle ingrediënten opgebruikt zijn.
-
6Bak de terrine in een voorverwarmde oven ong. 30 minuten met gesloten deksel. Neem dan de deksel er af en laat nog 30 minuten in de oven staan.
-
7Haal de terrine uit de oven en laat deze op kamertemperatuur afkoelen.
-
8Serveer met een frisse salade met verse kruiden zoals kervel, koriander of dragon. Bon Appétit!