Vegetarische terrine

MOEILIJKHEIDSGRAAD
Gemiddeld Gemiddeld
BEREIDINGSTIJD
Onder 2 uur Onder 2 uur
PORTIES
4-6 4-6
Vegetarische terrine
Voor deze vegetarische terrine worden laagjes tomatensaus, mozzarella en gebakken aubergine opgestapeld tot een ware smaakexplosie. Perfect als bijgerecht, maar ook als vegetarische hoofdschotel, gecombineerd met frisse, krokante sla en stokbrood.
INGREDIЁNTEN
  • Rijst & Granen
VOOR DIT RECEPT GEBRUIKEN WIJ HET LIEFST
Ingrediёnten
Bereidingswijze

Ingrediёnten

  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 6 el olijfolie
  • 2 blikken hele tomaten, (400 g uitgelekt gewicht), zonder sap
  • 4 middelgrote aubergines
  • 250 g buffelmozzarella
  • 40 g Parmezaanse kaas, geraspt
  • Zeezout
  • Vers gemalen peper
  • Bereidingswijze

  • 1
    Verwarm de oven voor op 180 °C (heteluchtoven: 160 °C, gasoven: 4).
  • 2
    Bak de knoflook in een pan met 3 eetlepels olijfolie gedurende 3 à 4 minuten. Voeg wanneer de knoflook bruin wordt de tomaten toe en laat dit 8 à 10 minuten inkoken tot een dikke saus.
  • 3
    Snijd de aubergines in de lengte in plakken van 1 cm, bestrooi aan beide kanten met wat zout en leg de plakken op keukenpapier. Laat dit 30 minuten rusten en dep dan de aubergineplakken droog. Bak ze in de resterende olijfolie lichtjes aan beide zijden aan. Leg ze daarna apart op wat keukenrol.
  • 4
    Snijd nu de mozzarella in plakken van 0,5 cm en zet alle ingrediënten klaar die nodig zijn voor de terrine.
  • 5
    Leg om te beginnen enkele plakken aubergine op de bodem van de vorm. Strooi er daarna een handvol Parmezaanse kaas over. Leg daarop plakken mozzarella en verdeel hier een lepel tomatensaus over. Herhaal dit proces tot de vorm vol is of alle ingrediënten opgebruikt zijn.
  • 6
    Bak de terrine in een voorverwarmde oven ong. 30 minuten met gesloten deksel. Neem dan de deksel er af en laat nog 30 minuten in de oven staan.
  • 7
    Haal de terrine uit de oven en laat deze op kamertemperatuur afkoelen.
  • 8
    Serveer met een frisse salade met verse kruiden zoals kervel, koriander of dragon. Bon Appétit!
 
Als je de terrine lauwwarm opdient, is ze nog niet volledig gezet. Wil je ze lauwwarm eten, gebruik dan een opdienlepel om de terrine uit de vorm te scheppen.
Voor een eenvoudige, snelle dressing voor de salade, meng het sap van een citroen met 1 eetlepel honing en 2 eetlepels olijfolie.
 
 
Le Creuset