- Groenten
Ingrediёnten
- 800 g eekhoorntjesbrood
- 250 g kastanjes in pot
- 200 g vloeibare volle room
- 1 blokje gevogeltebouillon
- 1 eetlepel bitter cacaopoeder
- 1 handje witte hazelnoten
- een beetje boter
- peper & zout
-
Bereidingswijze
-
1Veeg het eekhoorntjesbrood schoon. Bak de champignons in een beetje boter aan in de stoofpan. Als ze iets geslonken zijn, voegt u de kastanjes en een liter water toe. Voeg de gevogeltebouillon toe en breng op smaak met peper en zout. Laat ongeveer twintig minuten stoven op een zacht vuur. Stamp ondertussen de hazelnoten fijn en brand ze in een pan. Zet opzij. Klop de vloeibare room tot slagroom. Bewaar op een koele plaats. Neem het eekhoorntjesbrood/kastanje-mengsel na twintig minuten van het vuur en mix het. De velouté moet smeuïg zijn. Serveer de velouté voor elke genodigde in een diep bord of in een kom. Garneer met een mooie quenelle slagroom in het midden en bestrooi met wat bitter cacaopoeder. Voeg enkele fijngestampte en gebrande hazelnoten toe. Dien onmiddellijk op. Een waar genot!
-
2Een waar genot!