- Groenten
Ingrediёnten
- 8 mooie gele wortelen
- 25 g boter
- anderhalf blokje gevogeltebouillon
- 5 cl kokosmelk
- 50 g foie gras
- 15 g gedroogde morieljes
- 1 bosje bladpeterselie
- 1 eetlepel bloem
-
Bereidingswijze
-
1Leg de avond ervoor de gedroogde morieljes in een kom lauw water en laat ze tot de volgende dag wellen.
-
2Schraap de wortelen. Snijd ze in kleine stukjes en laat ze dan in de stoofpan gedurende 5 minuten op een middelmatig vuur fruiten in de boter. Blus met 2 liter water. Verbrokkel het anderhalf blokje gevogeltebouillon over uw bereiding en laat gedurende 45 min afgedekt op een zacht vuur koken.
-
3Snijd de goed gekoelde foie gras in kleine blokjes. Haal hem door de bloem en bak hem heel eventjes in de pan op een hoog vuur zodat hij niet te veel vet verliest. Zet opzij.
-
4Snijd de gewelde morieljes in vier en bak ze gedurende enkele minuten op een hoog vuur. Zet opzij.
-
5Mix de wortelen zodra deze gaar zijn met hun kookvocht en haal alles door een puntzeef om een glad mengsel te bekomen zonder stukjes.
-
6Voeg de kokosmelk toe en roer onder elkaar.
-
7Kook de kolen 35 minuten lang in de braad-/stoofpan samen met de saus op een middelmatige temperatuur.
-
8Leg bij het opdienen op elk bord velouté enkele blaadjes peterselie, enkele blokjes foie gras en stukjes morielje.