- Groenten
Ingrediёnten
- 100 g rode kool
- 100 g wortelen
- 100 g courgette
- 75 g mango
- 2 lente-uitjes
- 1 klein bosje koriander
- 2 el sweet chilli sauce
- 1 limoen
- 12 rijstvellen
- 75 g krokante pindakaas
- 1 el Srirachasaus
- 1 el hoisinsaus
- 1 limoen
-
Bereidingswijze
-
1Snij eerst de kool fijn en zet in een grote kom. Schil de wortel en snij in fijne julienne (ongeveer 8 cm lang) en voeg bij de kool in de kom. Snij de courgette ongeschild op dezelfde manier en voeg ook bij de kom.
-
2Snij de mango en de lente-uitjes in kleine blokjes en voeg bij de groenten samen met de fijngehakte koriander en de zeste van de limoen. Voeg de chilisaus toe en meng alle ingrediënten dooreen.
-
3Maak de rijstvellen nat volgens de instructies op de verpakking. Vul elk velletje met een handvol groenten, vouw de zijden naar binnen en rol tot een lenterolletje. Herhaal deze stap tot alle twaalf vellen opgebruikt zijn.
-
4Maak juist voor het serveren de dipsaus. Meng alle ingrediënten dooreen in een kom. Voeg een beetje water toe en klop tot een gladde, dikke saus. Serveer bij de lenterolletjes samen met wat kwartjes limoen.