Heat & Eat: Kan u de hitte van de BBQ zomer aan?

 
Image without a name
 

Hunkert u al naar gloeiende kolen? Niets komt overeen met die heerlijke smaken van de grill of BBQ. De geur die ons allen doet verlangen naar de vakantie. Wij nemen u mee op culinaire reis langs verschillende BBQ-culturen, zodat u uw tuin kan omtoveren tot uw favoriete feel-good bestemming.

Image without a name
In vroegere tijden was eten al een verbindende factor, samen rond een groot open vuur, koken en verhalen delen. Sindsdien zijn warmte, eten en saamhorigheid nauw verbonden tussen culturen over de hele wereld.
We kunnen de magie van deze tijdloze 'ingrediënten' gebruiken om thuis smaakvolle maaltijden te creëren. Met een vleugje inspiratie uit keukens over de hele wereld, is het gemakkelijk om een feestmaaltijd te maken en nieuwe grill en kooktechnieken te leren. Om uw fantasie de vrije loop te laten, hebben we traditionele recepten uit verschillende culturen aangepast, zodat u zelf unieke gerechten kunt maken. Let’s Heat and Eat!

Probeer een zinderende Zuid-Afrikaanse traditie

In Zuid-Afrika komen familie en vrienden graag samen voor "Braai", wat barbecue betekent, feesten en gewoon samen zijn. De techniek omvat het grillen van vlees en ander eten boven hete kolen of hout. Met Braai staat de grill centraal en lamskoteletten zijn een beproefde favoriet.
Probeer eens onze Lamskoteletten met Munt in combinatie met frisse Chakalaka Koolsla om deze zinderende traditie eigen te maken. De resultaten zijn heerlijk, maar de stappen zijn eenvoudig. Marineer het vlees en laat de grill zijn magie toepassen!
Lamskoteletten met Munt
Gek op Turks eten? Maak onze sappige Koftas van Lam en Courgette en Vis Kebabs, geserveerd met een verse en eenvoudige salade. Of kijk naar de VS en maak de klassieke Mini burgers met Uien Chutney, sissend op de grill. Ga voor goud en probeer zelfs uw eigen Homemade Hamburger Broodjes eenvoudig in de oven te bakken met een muffinbakvorm voor de perfecte vorm.
Koftas van Lam en Courgette
 
Image without a name
 
Image without a name

Maak Hawaiiaanse Kalua Pork in de braadpan.

Hawaii staat niet alleen bekend om zijn adembenemende landschappen en gewilde surfspots, het is ook waar "Luau" vandaan komt. Mensen komen samen om te feesten, dansen en vieren. Of u nu voor twee of twintig kookt, deze traditie brengt rijke inspiratie. Een bijzonder hoogtepunt is de bereiding van legendarisch Kalua Pork. Het varken is de dag ervoor gewikkeld in bananenbladeren en begraven in een zandbak gevuld met hete stenen. Het wordt 's nachts heel langzaam gekookt, om alles supersappig te houden. De rook en kruiden geven een uniek aroma.
Ons Kalua Pork recept is een echt slow cooking recept en hier moet u even de tijd voor nemen. Wij maken dit in de braadpan, dus u hoeft niet in de tuin aan de slag. Marineer het vlees 's nachts in barbecue kruiden, inclusief het prachtige rode Hawaiiaanse zout, en braad vervolgens 5-6 uur 'laag en langzaam' in de oven in uw klassieke Le Creuset gietijzeren braadpan.
Serveer samen met een levendige cocktail, gemaakt met gekruide rum. Maak kennis met Blue Hawaiian Cocktail met Gegrilde Ananas – uw nieuwe favoriet.
Kalua Pork

Verzamel ideeën van ver en breed

U zou uw koekenpan kunnen zien als een alledaags hulpmiddel voor alledaagse smaken, maar er is veel meer aan de kunst van het bakken. Een klassiek Koreaans gerecht, "Bulgogi", betekent vuurvlees. Traditioneel gemaakt met rundvlees, wordt dit BBQ-gerecht op smaak gebracht met de lekkerste marinade en geserveerd met verse perensla. Gek van Aziatische smaken? Maak dan Bulgogi & Aziatische Peer Salade thuis in uw koekenpan en ontketen dat vuur.
Als u op zoek bent naar een lichte, gezonde hap voor een snack, voorgerecht of hoofdgerecht, probeer dan Taco’s met Limoen Garnalen, Koriander en Mango Salsa. Tot in de perfectie gebakken in uw Le Creuset anti-aanbakpan, zullen de aroma's, smaak en feestsfeer u naar Mexico brengen. Of maak Rode Curry met Wraps van Sla en Kip - een ander helder, licht recept – deze keer uit Indonesië. Beide zijn veel meer dan een snelle maaltijd, maar super smaakvol en gezond!
Taco’s met Limoen Garnalen, Koriander en Mango
Image without a name
 

Zet de toon, voor extra sfeer

Al deze recepten zijn ontwikkeld om u te helpen om op een hoger niveau te koken en zijn gebaseerd op de dagelijkse kooktechnieken die u al kent. Zo brengt u het vuur in uw gerechten. De passie die hierbij vrijkomt is ook te voelen in de sfeer aan tafel en zal van ieder etentje een succes maken.
Match het menu met de aankleding en voeg kleine elementen uit het land toe, zodat u zich weer even op vakantie waant.
Ready to feel the heat? When you embrace the new, you can enjoy exciting flavours and a true sense of occasion, whether it’s a weekend feast or a mid-week supper made special. You’ll never look at a seemingly simple grill or frying pan in the same way again...
Image without a name