- Eieren
Ingrediёnten
- 250 ml melk
- 7 eieren
- 50 g suiker
- 20 g bloem
- 20 g maïzena
- vanille
- likeur naar keuze of aroma’s of kruiden
-
Bereidingswijze
-
1Verwarm de oven voor tot 220 °C.
-
2Maak een banketbakkersroom met 50 ml met vanille geparfumeerde melk, giet die op de 5 eigelen die geblancheerd zijn met 50 g suiker. Bind alles met de bloem en de maïzena.
-
3Vet de bakvormen en de randen in met boter en bedek die daar na met kristalsuiker.
-
4Hou alles koel.
-
5Meng de overblijvende 2 eigelen met de lauwe banketbakker sroom en de likeur die u hebt gekozen.
-
6Klop het eiwit op, maar niet te fel, en bind alles met wat suiker.
-
7Voeg het opgeklopte eiwit zachtjes toe aan de room zonder te kloppen, maar door gewoon onder de massa te mengen.
-
8Vul de schoteltjes tot 1 cm van de rand. U kunt ze eveneens bepoederen met poeder suiker vooraleer ze in de oven te plaatsen.
-
9Plaats gedurende 5 minuten in de oven bij 220 °C en daar na ongeveer 15 minuten bij 200 °C.