- Brood & Granen
Ingrediёnten
- 6 scharreleieren
- 100 ml melk
- 5 ml vanille-extract
- Een snufje zout
- Een snufje kaneel
- Brood met een harde korst, bijv. ciabatta
- 50 g boter
- Olijfolie
- Honing- of ahornsiroop, om te serveren
- Slagroom, om te serveren
- Gemengde bosvruchten, om te serveren
-
Bereidingswijze
-
1Klop de eieren en melk samen. Voeg het vanille-extract, zout en kaneel toe en giet het in een ondiepe kom
-
2Snijd het brood in sneetjes van een gemiddelde dikte. Leg het brood in de eimix en laat het 1-2 minuten weken, keer het brood om en laat de andere kant nog een minuut weken.
-
3Verwarm een Le Creuset Signature Hapjespan van 28 cm op middelhoog vuur en smelt 1 theelepel boter met een scheutje olijfolie. Zodra de boter begint te schuimen, voeg een paar sneetjes geweekt brood toe en bak tot het goudbruin en gekarameliseerd is. Keer het om en herhaal aan de andere kant.
-
4Doe dit met de rest van de geweekte sneetjes. Serveer onmiddellijk met een royale toef slagroom, een scheutje honing en verse bosvruchten.