- Vis
Ingrediёnten
- 1 wortel, julienned
- 1 – 2 rode uien, gesneden
- 4 zalmfilets
- Een snufje zout
- Maïsmeel (om af te strooien)
- 200 ml Kombu dashi (Voorraad) (10 cm x 10 cm gedroogde kelp + 500 ml water)
- 3 eetlepels lichte sojasaus
- 100 ml rijstazijn
- 4 eetlepels mirin
- 4 eetlepels suiker
- 2/3 theelepel zout
- 2 eetlepels yuzu-sap of citroensap
- Gehakte bieslook of bosuitje
-
Bereidingswijze
-
1Om de kombu dashi te maken, veegt u de kombu/kelp af met een schone doek (de kombu/kelp mag niet gewassen worden). Doe het water in een pan en laat de kombu minstens 30 minuten of een nacht weken. Verhit het langzaam tot het water aan de kook komt, haal de kombu eruit en haal de bouillon van het vuur en zet hem opzij. Snijd de uien zeer dun en snijd de wortelen in juliennes. Doe alle ingrediënten van de marinadesaus; kombo dashi, suiker, mirin, rijstazijn en yuzu-sap in een pan en breng het aan de kook, voeg dan de gesneden wortel en de uit toe. Giet de saus in een diepe schaal. Strooi een snufje zout over de zalm en laat 10 minuten intrekken en dep de zalm vervolgens droog met keukenpaier of -doek. Snijd de zalm in blokjes van 3cm en bestrooi met de maïsbloem. Frituur de zalm op 170°C in een ondiepe braadpan gedurende 3-5 minuten, haal hem dan uit de olie en doe hem in de Naban saus. Laat minstens een paar uur marineren (sommige Japanse chefkoks laten het een paar dagen rusten). Strooi er voor de garnering gehakte bieslook of lente-uitjes overheen. Yuki’s Tips Probeer verschillende soorten vis zoals makreel, kabeljauw of sardines. Ook kip of groenten kunnen worden gebruikt. Yuzu sap is meestal te vinden in flessen bij de locale supermarkt of online.
-
2Yuki’s Tips
-
3Probeer verschillende soorten vis zoals makreel, kabeljauw of sardines. Ook kip of groenten kunnen worden gebruikt. Yuzu sap is meestal te vinden in flessen bij de locale supermarkt of online.