Zalmfilets met oosterse salade

MOEILIJKHEIDSGRAAD
Gemiddeld Gemiddeld
Zalmfilets met oosterse salade
INGREDIЁNTEN
  • Zeevruchten
Ingrediёnten
Bereidingswijze

Ingrediёnten

  • 80 g taugé
  • 2 el sesamzaadjes, geroosterd
  • enkele takjes verse dille
  • kokosolie om te bakken (optioneel)
  • 6 zalmfilets, met vel, à 200 g
  • versgemalen peper
  • zeezout
  • 2 limoenen
  • 2 el pruimensaus
  • 2 el rijstazijn
  • 1 el sesamolie
  • 1 el milde sojasaus
  • versgemalen peper
  • zout
  • Bereidingswijze

  • 1
    Meng voor de dressing de geraspte schil en het sap van de limoenen met de andere ingrediënten tot een homogeen geheel. Breng op smaak met peper en zout.
  • 2
    Meng de taugé met 1 eetlepel sesamzaadjes en de koriander. Voeg er enkele eetlepels van de dressing aan toe.
  • 3
    Verwarm de grill. Warm de kokosolie op en bak de zalm eerst op de velkant gedurende 2 à 3 minuten tot het vel goed loskomt en krokant is. Keer om en bak ook de andere kant tot de zalm bijna gaar is in de kern, maar nog lichtjes roze.
  • 4
    Haal uit de pan en laat enkele minuten rusten. Serveer met de taugésalade en de dressing. Kruid met extra peper en zeezout. Werk af met enkele takjes verse dille.