- Zeevruchten
Ingrediёnten
- 80 g taugé
- 2 el sesamzaadjes, geroosterd
- enkele takjes verse dille
- kokosolie om te bakken (optioneel)
- 6 zalmfilets, met vel, à 200 g
- versgemalen peper
- zeezout
- 2 limoenen
- 2 el pruimensaus
- 2 el rijstazijn
- 1 el sesamolie
- 1 el milde sojasaus
- versgemalen peper
- zout
-
Bereidingswijze
-
1Meng voor de dressing de geraspte schil en het sap van de limoenen met de andere ingrediënten tot een homogeen geheel. Breng op smaak met peper en zout.
-
2Meng de taugé met 1 eetlepel sesamzaadjes en de koriander. Voeg er enkele eetlepels van de dressing aan toe.
-
3Verwarm de grill. Warm de kokosolie op en bak de zalm eerst op de velkant gedurende 2 à 3 minuten tot het vel goed loskomt en krokant is. Keer om en bak ook de andere kant tot de zalm bijna gaar is in de kern, maar nog lichtjes roze.
-
4Haal uit de pan en laat enkele minuten rusten. Serveer met de taugésalade en de dressing. Kruid met extra peper en zeezout. Werk af met enkele takjes verse dille.