- Vis
Ingrediёnten
- 2 koningsgarnalen met schelp
- 2 handen vol gemengde zeevruchten (inktvis, sint-jakobsschelpen, mosselen, mosselen, etc.)
- 1 theelepel gember, geraspt, 1 theelepel gember, geraspt
- 1 eetlepel sake
- 1 eetlepel plantaardige olie
- 300 ml visbestand of Japans bestand ""dashi""
- 300 ml sojamelk (ongezoet)
- 10 cm x 10 cm gedroogde kombu (kelp)
- ½ eetlepel tahini
- 3 eetlepels sojasaus
- 1 eetlepel mirin
- 2 eetlepels witte miso
- 2 eetlepels elke chili-olie, Japanse chili-olie 'La-yu' of zeven kruiden 'Shichimi'
- of 1 eetlepel sesamolie (niet-pikante optie)
- 180-190 g ramen of eiernoedels of eiernoedels
- Twee lente-uitjes, fijngesneden
- Geraspte witte sesamzaadjes
-
Bereidingswijze
-
1Doe de visbouillon en de gedroogde kelp ""Kombu"" in een kom en infuseer ze vervolgens gedurende minstens 30 minuten, idealiter enkele uren voor meer smaak. Indien het toedienen langer dan een uur duurt, moet dit gekoeld worden. Om de zeevruchten te koken: bak de koningsgarnalen en de gemengde zeevruchten plantaardige olie in een pan. Voeg de sake toe en kook nog een paar minuten met een deksel. Haal de sake van het vuur en zet hem opzij. Laat de zeevruchten afkoelen tot u de schelpen van de garnalen kunt verwijderen. Giet de sojamelk, bouillon met kombu en garnalenschelpen in dezelfde pot die gebruikt werd om de zeevruchten te koken. Maak de pot niet schoon, want deze bevat veel smaak. Breng de sojamelk aan de kook en haal de kombu en garnalenschelpen uit de pan. Voeg de tahini en sojasaus toe en meng goed. Besprenkel vervolgens wat van de la-yu of de sesamolie en meng opnieuw goed. Om de noedels te koken, volg je de instructies op de verpakking; normaal gesproken 3 minuten in kokend water voordat je ze goed laat uitlekken. Doe de noedels in een kom en giet de soep snel in de kom. Bestrijk het gerecht met de gekookte zeevruchten en garneer het voor het opdienen. Yuki’s Tips De zeevruchten en noedels niet overkoken. Timing is erg belangrijk om een lekkere ramen te hebben! Je kunt experimenteren met verschillende soorten noedels, zoals een rijstnoedel (glutenvrij) of boekweitnoedels. Als u geen gedroogde kelp, 'kombu' kunt vinden, kunt u ook gedroogde shiitake-champignons gebruiken en ze op dezelfde manier bereiden. Een andere optie is het gebruiken van kombu in poedervorm, voeg gewoon 1 eetlepel kombu in plaats van de gedroogde versie toe. Zorg ervoor dat je ongezoete sojamelk gebruikt.
-
2Yuki’s Tips
-
3De zeevruchten en noedels niet overkoken. Timing is erg belangrijk om een lekkere ramen te hebben! Je kunt experimenteren met verschillende soorten noedels, zoals een rijstnoedel (glutenvrij) of boekweitnoedels. Als u geen gedroogde kelp, 'kombu' kunt vinden, kunt u ook gedroogde shiitake-champignons gebruiken en ze op dezelfde manier bereiden. Een andere optie is het gebruiken van kombu in poedervorm, voeg gewoon 1 eetlepel kombu in plaats van de gedroogde versie toe. Zorg ervoor dat je ongezoete sojamelk gebruikt.