- Bloem
Ingrediёnten
- 250 g aardbeien, gewassen
- 60 ml witte suiker
- citroensap
- 2 grote scharreleieren
- 175 ml melk
- 150 ml water
- 220 g bloem
- 45 mlgesmolten boter
- 125 ml room
- 1 vanillestokje, zonder zaadjes
-
Bereidingswijze
-
1Verwijder de aardbeienkroontjes (groene bladeren) en snijd ze doormidden. Doe de aardbeien met de suiker en een scheutje citroensap in eensteelpan en roer om de aardbeien gelijkmatig te bedekken met mengsel van suiker en sap. Breng deaardbeien en de suiker aan de kook en laat iets inkoken totdat de aardbeien een jamachtigeconsistentie hebben. Zet apart om te laten afkoelen.
-
2Doe de ingrediënten voor de crêpe in een kan en mix met een staafmixer tot een gladde massa. Hierdoor ontstaateen lichter beslag zonder klontjes. Zet 1 uur lang in de koelkast.
-
3Verhit een Le Creuset pannenkoekpan met 4x sterkere anti-aanbaklaag van 24 cm op middelhoog vuur en vet de pan in metbakspray of boter. Schep wat beslag in de pan tot de gewenste dikte en draaiom de pan gelijkmatig te bedekken.
-
4Draai de crêpe om zodra de bovenkant begint te borrelen om de andere kant te bakken.
-
5Voeg het vanillestokje toe aan de room en klop tot er zachte pieken ontstaan. Voeg het vanillestokje aan uwsuiker toe om het op smaak te brengen.
-
6Serveer met aardbeien en vanilleroom.