- Rijst & Granen
Ingrediёnten
- 1,2 kg kaas (150-200 g per persoon), bijvoorbeeld:
- 400 g gruyère AOP
- 300 g vacherin uit Freiburg AOP
- 200 g emmentaler AOP
- 300 g appenzeller
- 1 kg stokbrood of boerenbrood
- 1 teentje knoflook
- 600 ml droge witte wijn
- 1 el citroensap
- 6 el kirsch (kersenlikeur)
- 5 tl maïzena
- Nootmuskaat, versgemalen
- Cayennepeper, gemalen
- Paprikapoeder
-
Bereidingswijze
-
1Snij het brood in grote brokken, verwijder de korst van de kaas en rasp hem of snij hem in kleine blokjes.
-
2Pel de knoflook en snijd in twee. Wrijf er de binnenkant van de fonduepan goed mee in. Meng de kirsch met de maïzena.
-
3Voeg de kaas toe en giet de witte wijn en het citroensap erover.
-
4Warm alles op en laat de kaas al roerend op zacht vuur smelten (anders bakt de kaas op de bodem aan).
-
5Roer wat steviger wanneer de kaas vloeibaar wordt tot er zich een romige massa vormt. Voeg de in kirsch opgeloste maïzena toe.
-
6Zet het vuur harder en laat de kaasfondue zachtjes koken, nog steeds al roerend. Kruid met nootmuskaat, peper en paprikapoeder.
-
7Zet de brander van het fonduestel aan en plaats de fonduepan met de kaasfondue erop. Onmiddellijk opdienen. Bon Appétit!