‘Pull-apart’ broodjes

MOEILIJKHEIDSGRAAD
Gemiddeld Gemiddeld
VOORBEREIDINGSTIJD
Meer dan 2 uur. Meer dan 2 uur.
BEREIDINGSTIJD
Minder dan 1 uur Minder dan 1 uur
PORTIES
6-8 6-8
‘Pull-apart’ broodjes
Gebruik de gietijzeren Broodpan om deze ‘pull-apart’ broodjes te maken als voor- of bijgerecht of voor bij de brunch. Garneer met sesam- of maanzaad naar keuze.
INGREDIЁNTEN
  • Bloem
VOOR DIT RECEPT GEBRUIKEN WIJ HET LIEFST
Ingrediёnten
Bereidingswijze

Ingrediёnten

VOOR HET DEEG
  • 300 g bloem (+ extra om te kneden)
  • 10 ml zout
  • 2 ml suiker
  • 20 ml gesmolten boter
  • 10 gram instant gist
  • 250 ml lauw water
TOPPINGS:
  • Boter, bloem of eistrijksel
  • Sesamzaad of maanzaad
  • Bereidingswijze

  • 1
    Doe de bloem, het zout, de suiker, de boter en de gist in de kom van een elektrische mixer. Mix met een deeghaak. Voeg voldoende lauw water toe om een zacht, plakkerig deeg te vormen.
  • 2
    Kneed het deeg ten minste 10 minuten lang tot een glad, zacht deeg (niet droog en strak).
  • 3
    Dek af met een vochtige doek en laat op een warme plaats staan tot het deeg in volume is verdubbeld. Dit duurt ongeveer 30-45 minuten.
  • 4
    Verwarm de oven voor op 250 °C (230 °C hetelucht). Bestrijk de bodem en randen van de Le Creuset Broodpan met boter.
  • 5
    Rol het deeg uit en zorg ervoor dat alle lucht eruit is geduwd. Verdeel het deeg in porties van 60 g en vorm er met geoliede handen rolletjes van. Leg de broodjes in de bodem van de Broodpan, dek af met het deksel en laat op een warme plaats rijzen tot ze in volume verdubbeld zijn. Dit zou ongeveer 20 minuten moeten duren.
  • 6
    Garneer de broodjes voorzichtig naar wens:
  • 7
    Bestrijk met boter of losgeklopt ei en bestrooi met zaadjes of zeezout
  • 8
    OF bestrooi met bloem en maak een inkeping
  • 9
    Verlaag de temperatuur van de oven tot 200 °C (190 °C hetelucht) en plaats de Broodpan erin om te bakken. Bak gedurende 15 minuten, verwijder dan het deksel en laat nog 10-20 minuten bakken tot ze bruin zijn.