Ingrediёnten
- 45 ml gesmolten boter plus extra voor het invetten
- 240 g patentbloem, gezeefd
- 1 ½ tl fijn zout
- 1 tl gemalen zwarte peper
- ½ tl paprikapoeder
- 650 ml melk
- 3 grote scharreleieren
- 60 gram Parmezaanse kaas, fijn geraspt
- 4 lente-uitjes, gehakt
-
Bereidingswijze
-
1Verwarm de oven voor op 200°C. Vet Le Creuset Ramekins in met gesmolten boter.
-
2Doe alle droge ingrediënten in een grote kom en klop door elkaar. Klop de melk, eieren en kaas in een aparte kom. Voeg de natte met de droge ingrediënten samen en klop tot er geen klontjes meer zijn. Voeg de lente-uitjes toe en roer het geheel door elkaar.
-
3Verdeel het beslag over de ramekins en plaats het in de voorverwarmde oven. Bak gedurende 35 minuten tot het deeg goudbruin van kleur en goed gaar is. Laat u niet verleiden om de oven tijdens het bakken te openen; anders zakken ze in. Haal uit de oven en serveer onmiddellijk met knoflookboter.