Amerikaanse Popovers met Parmezaan

MOEILIJKHEIDSGRAAD
Eenvoudig Eenvoudig
VOORBEREIDINGSTIJD
Binnen 30 minuten Binnen 30 minuten
BEREIDINGSTIJD
Minder dan 1 uur Minder dan 1 uur
PORTIES
4-6 4-6
Amerikaanse Popovers met Parmezaan
U kunt deze popovers het beste warm uit de oven serveren. Een perfect gerecht voor een winterse zaterdagbrunch of lunch met vrienden. Combineer met een fris koud glas mousserende wijn of met een beetje gerookte zalm en een verse groene salade voor een heerlijke maaltijd.
VOOR DIT RECEPT GEBRUIKEN WIJ HET LIEFST
Ingrediёnten
Bereidingswijze

Ingrediёnten

  • 45 ml gesmolten boter plus extra voor het invetten
  • 240 g patentbloem, gezeefd
  • 1 ½ tl fijn zout
  • 1 tl gemalen zwarte peper
  • ½ tl paprikapoeder
  • 650 ml melk
  • 3 grote scharreleieren
  • 60 gram Parmezaanse kaas, fijn geraspt
  • 4 lente-uitjes, gehakt
  • Bereidingswijze

  • 1
    Verwarm de oven voor op 200°C. Vet Le Creuset Ramekins in met gesmolten boter.
  • 2
    Doe alle droge ingrediënten in een grote kom en klop door elkaar. Klop de melk, eieren en kaas in een aparte kom. Voeg de natte met de droge ingrediënten samen en klop tot er geen klontjes meer zijn. Voeg de lente-uitjes toe en roer het geheel door elkaar.
  • 3
    Verdeel het beslag over de ramekins en plaats het in de voorverwarmde oven. Bak gedurende 35 minuten tot het deeg goudbruin van kleur en goed gaar is. Laat u niet verleiden om de oven tijdens het bakken te openen; anders zakken ze in. Haal uit de oven en serveer onmiddellijk met knoflookboter.