KOKEN & ONDERHOUDEN

Anti-aanbak-kookgerei schoonmaken

Le Creuset-kookgerei met anti-aanbaklaag laat eten gemakkelijk los dankzij de speciale, niet-klevende binnen- en buitenlagen. Zo wordt reinigen een fluitje van een cent. Hoewel het vaatwasmachinebestendig is, adviseren we om het met de hand af te wassen om het uiterlijk en de optimale prestaties van de anti-aanbaklaag te behouden.
bekijk de productlijn

Volg deze eenvoudige stappen om uw kookgerei schoon te maken:

Image without a name
Nr. 1 Laat de pan een paar minuten afkoelen voordat u hem reinigt.

Nr. 2 Op de anti-aanbakoppervlakken mogen alleen aanbevolen reinigingspads voor anti-aanbaklaag worden gebruikt. Gebruik geen metalen, ruwe schuursponsjes/afwasborstels of schurende reinigingsmiddelen; deze kunnen schade veroorzaken.

Nr. 3 Gebruik een afwasmiddel voor huishoudelijk gebruik (we adviseren middelen zonder citroen) als u de pan in de vaatwasser reinigt.

Nr. 4 Vet na reiniging in de vaatwasser het kookoppervlak voor elk volgend gebruik opnieuw in met plantaardige olie of maïsolie. Wrijf hiervoor met keukenpapier een laagje olie over het gehele kookoppervlak aan de binnenkant. Spoel de pan af met warm water en droog grondig af.

Nr. 5 Af en toe opnieuw invetten kan het oppervlak beschermen en zorgt voor een langere levensduur.

Nr. 6 De zwarte buitenwand mag niet worden ingevet.

Ontdek het assortiment