- Kaas
Ingrediёnten
- 250 g Camembert
- 4 el (60 ml) honing
- Een royale snuf zeezoutvlokken
- 2 rode uien, dun gesneden
- Sap van 1 citroen
- 2 kleine courgettes, in plakken geschaafd
- 2 selderijstengels, in plakken geschaafd, bewaar de bladeren
- 15 ml olijfolie
- 2 el (30 ml) gehakte rozemarijn
- Zeezout
- 12 mini platte broodjes / flatbreads
- 100 g prosciutto
- 100 g salami
- 100 g babyspinazie
-
Bereidingswijze
-
1Verwarm de oven voor op 200°C. Maak drie snedes in de bovenste laag van de kaas Doe het in het Le Creuset Camembert schaaltje en besprenkel met honing. Dek af met het deksel en bak 10 minuten, verwijder het deksel en zet de grill aan. Grill 4-5 minuten totdat de kaas gesmolten en heerlijk is. Serveer warm omgeven door een feestelijke antipast-ikrans.
-
2Om de krans te maken:
-
3Bereid de ingemaakte ui door deze te schillen en in dunne plakjes te snijden en in een kom te plaatsen. Voeg een royale snuf zeezoutvlokken en het sap van 1 citroen toe. Masseer met uw vingers en zet 10 minuten opzij. Schaaf de selderij en de kleine courgettes in plakken en doe ze in een kom met ijswater. Zet opzij. Verwarm een koekenpan met een scheutje olijfolie en voeg de rozemarijn en het zout toe. Leg het flatbread in de geurige olie en bak het tot het goudbruin is.
-
4Zet alle bereide groenten, prosciutto, salami en flatbread rond de Le Creuset Ovale Serveerschaal. Plaats het Camembert schaaltje in het midden van het gerecht. Garneer met selderijbladeren en babyspinazie. Serveer met gekoelde witte wijn.