Chocoladecake met frambozen

MOEILIJKHEIDSGRAAD
Gemiddeld Gemiddeld
VOORBEREIDINGSTIJD
Binnen 30 minuten Binnen 30 minuten
BEREIDINGSTIJD
Minder dan 1 uur Minder dan 1 uur
PORTIES
8-10 8-10
Chocoladecake met frambozen
De volle smaak van pure chocolade wordt in deze cake versterkt door het toevoegen van koffie. Afgewerkt met wat frambozen en poedersuiker smaakt hij heerlijk als dessert of als verwenmoment bij het vieruurtje!
INGREDIЁNTEN
  • Chocolade
Ingrediёnten
Bereidingswijze

Ingrediёnten

  • 225 g boter en wat extra om in te vetten
  • 250 g pure chocolade
  • 1 tl oploskoffie
  • 5 medium eieren
  • 75 g basterdsuiker
  • 75 g bloem, gezeefd
  • 175 g verse frambozen
  • Wat poedersuiker, om te bestrooien
  • Bereidingswijze

  • 1
    Vet de binnenkant van de hartvormige stoofpan in en bekleed de onderkant met bakpapier.
  • 2
    Doe de chocolade, boter, koffie en 1 eetlepel water in een steelpannetje. Zet op halfhoog vuur en smelt alles, roer af en toe. Laat even afkoelen.
  • 3
    Doe de eieren en de suiker in een grote kom en klop tot een dikke, bleke massa. (Dit kan 4 tot 5 minuten duren met de mixer).
  • 4
    Gebruik een metalen lepel en spatel de chocolademenging voorzichtig door de eieren, de suiker gevolgd door de bloem.
  • 5
    Giet het cakebeslag in de stoofpan en strooi er de frambozen gelijkmatig over.
  • 6
    Bak in het midden van de oven gedurende 40 tot 45 minuten of tot dat de cake goed gerezen is en terugveert bij het aanraken.
  • 7
    Laat de cake gedurende 10 minuten afkoelen en ga dan met een spatel rond de rand van de stoofpan en plaats de cake op een grote schotel.
  • 8
    Wanneer de cake afgekoeld is, verwijder het bakpapier en draai de cake om zodat de frambozen bovenaan liggen. Bestrooi met poedersuiker voor het opdienen.
 
Je kan ook bevroren frambozen gebruiken. Laat ze goed ontdooien en giet het overtollige sap weg.
 
 
Le Creuset