Conchiglioni met Spinazie en Ricotta

MOEILIJKHEIDSGRAAD
Gemiddeld Gemiddeld
VOORBEREIDINGSTIJD
Binnen 30 minuten Binnen 30 minuten
BEREIDINGSTIJD
Minder dan 1 uur Minder dan 1 uur
PORTIES
6-8 6-8
Conchiglioni met Spinazie en Ricotta
Vul grote pastaschelpen met romige ricotta en spinazie voor een heerlijke variant zonder vlees. Deze goudkleurige, knapperige pastaschotel zal zeker een succes zijn aan tafel.
INGREDIЁNTEN
  • Pasta
VOOR DIT RECEPT GEBRUIKEN WIJ HET LIEFST
Ingrediёnten
Bereidingswijze

Ingrediёnten

Voor de bechamelsaus:
  • 1,5 liter melk
  • 150 g boter
  • 150 g patentbloem
  • 240 g rijpe cheddar, geraspt
  • Zeezout en versgemalen zwarte peper, naar smaak
Voor de vulling:
  • 500 g babyspinazie, gewassen
  • 250 g zachte ricotta kaas
  • 100 g kruimelige ricotta kaas
  • Zest van 1 citroen
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • Zeezout en versgemalen zwarte peper, naar smaak
  • 100 g Parmezaanse kaas, geraspt (optioneel)
  • 500 g conchiglioni rigati pastaschelpen
  • Bereidingswijze

  • 1
    Om de bechamelsaus te maken, verwarm de melk in een steelpan tot deze net warm is en zet deze opzij. Smelt de boter in een grote braadpan op middelhoog vuur tot deze schuimig is, voeg snel de bloem toe en klop tot een gladde roux ontstaat. Verlaag de warmte en klop 2-3 minuten om de rauwe bloem te laten garen. Voeg langzaam de warme melk toe in een constante stroom en blijf kloppen tot de saus verdikt en glad is. Voeg de geraspte cheddar toe en breng op smaak. Leg opzij en plaats plasticfolie op de saus om het vormen van een vliesje te voorkomen. Breng een grote kookpan met gezouten water aan de kook en kook de pasta 10 minuten. Giet af, spoel af en zet opzij (pastawater moet altijd goed op smaak zijn).
  • 2
    Verwarm de oven voor op 180°C. Om de vulling te maken, doe de spinazie in een grote kom en giet kokend water eroverheen. Laat 1 minuut rusten, giet af en spoel af. Knijp zoveel mogelijk water eruit en droog de spinazie met een theedoek. Snijd de spinazie fijn en plaats deze in een grote kom met de resterende ingrediënten en breng goed op smaak. Plaats de vulling in een spuitzak en zet deze opzij. Verwijder het plastic van de bechamelsaus en verwarm het licht op een laag vuur terwijl je het met een garde opklopt. Giet de warme bechamel in een Le Creuset Heritage Rechthoekige Ovenschaal van 33 cm met Deksel en verdeel gelijkmatig. Je hebt misschien niet alle bechamelsaus nodig, dus vries de resterende saus lekker in voor je volgende pasta. Doe de pastaschelpen in de saus en zodra het hele oppervlak is bedekt, vul elke schelp met de ricotta spinazievulling. Strooi indien gewenst over geraspte Parmezaanse kaas en bak 40-50 minuten tot het goudbruin en knapperig is. Dien direct op.