Couscous met zongedroogde tomaten en kip espetadas

MOEILIJKHEIDSGRAAD
Eenvoudig Eenvoudig
VOORBEREIDINGSTIJD
Minder dan 1 uur Minder dan 1 uur
BEREIDINGSTIJD
Binnen 30 minuten Binnen 30 minuten
PORTIES
2-4 2-4
Couscous met zongedroogde tomaten en kip espetadas
Luchtige couscous is de perfecte aanvulling op deze traditionele Portugese spiesjes. Dien het gerecht aan tafel op vanuit de braadpan.
INGREDIЁNTEN
  • Vlees
VOOR DIT RECEPT GEBRUIKEN WIJ HET LIEFST
Ingrediёnten
Bereidingswijze

Ingrediёnten

  • 10 ml olijfolie
  • 3 sjalotten of kleine rode uien, fijngesneden
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 400 g hele cherrytomaatjes uit blik
  • 250 ml groentebouillon
  • 250 g couscous
  • 200 g zongedroogde tomaten, gesneden, uitgelekt als ze op olie zijn. Bewaar de olie.
  • 20 g peterselie
  • 2 – 4 kant-en-klare kipespetada's (kipspiesjes), geroosterd in de oven
  • Pitabrood of platbrood om te serveren
  • Bereidingswijze

  • 1
    Verwarm de oven voor op de grillstand tot 220°C.
  • 2
    Verhit de olijfolie in de Le Creuset Signature ondiepe braadpan van 30 cm op middelhoog vuur. Voeg de sjalotten en knoflook toe en bak ze tot ze doorschijnend zijn. Voeg het blik tomaten toe en roer tot een saus. Laat de tomaten na het vermengen met de sjalotten en knoflook iets indikken en doorkoken. Voeg de bouillon toe en laat het geheel sudderen. Zet het vuur uit, voeg de couscous toe en dek af met het deksel.
  • 3
    Laat 10 minuten staan. Verwijder het deksel en maak de couscous los met een vork. Roer de zongedroogde tomaten en de olie van de zongedroogde tomaten erdoorheen. Garneer met de peterselie.
  • 4
    Plaats de espetadas onder de grill en bak 20-25 minuten. Serveer de espetadas met de warme couscous. Serveer met verwarmd pitabrood of platbrood.