- Vlees
Ingrediёnten
- 10 ml olijfolie
- 3 sjalotten of kleine rode uien, fijngesneden
- 2 tenen knoflook, fijngehakt
- 400 g hele cherrytomaatjes uit blik
- 250 ml groentebouillon
- 250 g couscous
- 200 g zongedroogde tomaten, gesneden, uitgelekt als ze op olie zijn. Bewaar de olie.
- 20 g peterselie
- 2 – 4 kant-en-klare kipespetada's (kipspiesjes), geroosterd in de oven
- Pitabrood of platbrood om te serveren
-
Bereidingswijze
-
1Verwarm de oven voor op de grillstand tot 220°C.
-
2Verhit de olijfolie in de Le Creuset Signature ondiepe braadpan van 30 cm op middelhoog vuur. Voeg de sjalotten en knoflook toe en bak ze tot ze doorschijnend zijn. Voeg het blik tomaten toe en roer tot een saus. Laat de tomaten na het vermengen met de sjalotten en knoflook iets indikken en doorkoken. Voeg de bouillon toe en laat het geheel sudderen. Zet het vuur uit, voeg de couscous toe en dek af met het deksel.
-
3Laat 10 minuten staan. Verwijder het deksel en maak de couscous los met een vork. Roer de zongedroogde tomaten en de olie van de zongedroogde tomaten erdoorheen. Garneer met de peterselie.
-
4Plaats de espetadas onder de grill en bak 20-25 minuten. Serveer de espetadas met de warme couscous. Serveer met verwarmd pitabrood of platbrood.