- Rijst & Granen
Ingrediёnten
- 90 g boter
- 45 ml olijfolie
- 2 uien, gesneden
- 4 teen knoflook
- Een paar takjes verse tijm
- 250 g arboriorijst
- 150 ml witte wijn
- 2 - 3 liter kippenbouillon of paddenstoelenbouillon
- 100 g boter
- 150 g Parmezaanse kaas
- 600 g – 800 g gemengde paddenstoelen naar keuze
- Zeezout en versgemalen zwarte peper naar smaak
- Salie om te garneren
-
Bereidingswijze
-
1
-
2Voeg de boter toe aan een Signature Ronde Braadpan van 24 cm. Voeg de olijfolie toe zodra de boter begint te schuimen en sauteer de uien en knoflook samen met de tijm. Bak tot de uien doorschijnend zijn. Voeg de rijst toe en bak ongeveer 5 minuten om het zetmeel vrij te laten komen.
-
3Deglaceer met witte wijn en laat de wijn verdampen voordat u de bouillon toevoegt. Voeg beetje bij beetje de warme bouillon toe en roer gedurende de gehele bereidingstijd continu op middelhoog vuur. Herhaal dit tot u bijna alle bouillon gebruikt hebt. Proef de rijstkorrels om te controleren of ze bijna al dente zijn.
-
4Haal de pan van het vuur voordat de risotto klaar is, omdat deze in de braadpan zal blijven nagaren. Garneer met wat boter en Parmezaanse kaas. Plaats het deksel zonder te roeren op de braadpan en laat het 2-3 minuten rusten om de kaas en boter te laten smelten. Terwijl u de kaas en boter laat smelten, bak de champignons in olijfolie in een pan met versterkte anti-aanbaklaag tot ze goudbruin zijn.
-
5Verwijder snel het deksel, roer snel de risotto, de boter en kaas door elkaar met een spatel en breng op smaak. Het moet glad en fluweelzacht zijn, maar niet te dik. Als het dik is, voeg dan gewoon wat meer bouillon toe. Serveer onmiddellijk met boterachtige gebakken paddenstoelen en salie.