- Groenten
Ingrediёnten
- 2 tl komijnzaad
- 1 el korianderzaad
- 1 tl witte peper
- 2 teentjes knoflook
- 30 g gember
- 2 el soja- of tamarisaus
- 1 rode ui
- 4 Makrut of Kaffir limoenblaadjes
- 2 citroengras stengels (alleen het witte deel)
- 3 – 4 groene chilipepers
- 20 g – 30 g verse koriander
- 2 lente-uitjes
- 1 eetlepel sesamolie
- 1 x Thaise groene currypasta
- 1 el sesamolie
- 1 blikje kokosmelk van 400 ml
- 1,5 l groentebouillon
- 2 aubergines
- 1 bakje baby-paksoi
- Limoensap, vissaus en palmsuiker naar smaak
- Kokosrijst
- Gesneden of gekrulde lente-uitjes
- Gesneden radijsjes
- Verse basilicum, munt en koriander
- Taugé
- Gebakken uitjes, om te strooien
- Sap en zeste van 2 limoenen
-
Bereidingswijze
-
1
-
2Rooster de komijn- en korianderzaadjes tot ze geurig zijn, om de pasta te maken. Haal de zaadjes uit de pan en maal tot een poeder in een vijzel. Snij de uien, groene pepers en de citroengrasstengels en voeg samen met de resterende ingrediënten voor de currypasta toe aan een blender en de gemalen kruiden en mix tot een pasta in een keukenmachine. Hoe langer u blendt, hoe groener het wordt. Deze pasta kan maximaal een week in een potje in de koelkast worden bewaard. U kunt het ook invriezen totdat u het opnieuw nodig hebt.
-
3Bak de Thaise groene currypasta in sesamolie in de versterkte anti-aanbakpan van 28 cm tot deze geurig en gekarameliseerd is. Voeg de kokosmelk en groentebouillon toe en laat 10-15 minuten sudderen. Bak de aubergines en de paksoi. Breng op smaak naar uw voorkeur.
-
4Serveer in kommen met alle toppings en geniet van heerlijke warme groene curry met kokosrijst, knapperige uien en geurige kruiden.