- Bloem
Ingrediёnten
- 1000 ml / 480 g tarwebloem, gezeefd
- 65 ml / 40 g maïsmeel
- Een snufje fijn zout
- 230 g boter
- 200 g fijne kristalsuiker
- 2 scharreleieren
- 5 ml vanillepasta
- 1 eiwit
- 400 g poedersuiker, gezeefd
- Eetbare kleurstoffen (optioneel)
- Een paar druppels water voor de gewenste consistentie
-
Bereidingswijze
-
1Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
2Zeef de bloem, maïsmeel en zout in een grote kom. In een staande mixer met een platte menghaak, klop de boter en suiker op een medium snelheid tot het mengsel lichtgeel, licht en luchtig is. Voeg vervolgens de eieren één voor één toe, mix goed tussen elke toevoeging. Voeg de vanille toe en mix. Voeg ten slotte de droge ingrediënten toe en mix tot er een deeg ontstaat. Haal het deeg uit de kom en dek het af met huishoudfolie. Laat 30 minuten rusten in de koelkast. Rol het deeg na het koelen uit tussen twee vellen bakpapier tot ongeveer 1 cm dik en steek/snijd de gewenste vorm uit - kerstbomen, sterren of cirkels. Leg de koekjes op de Le Creuset dubbelwandige bakplaat voor koekjes. Vet de bakplaat eventueel licht in of gebruik bakpapier. Bak 12-15 minuten tot ze licht goudbruin zijn. Laat de koekjes afkoelen op een koelrek.
-
3Om de Royal Icing te maken:
-
4Klop het eiwit tot het schuimt met kloppers op lage snelheid. Voeg geleidelijk de gezeefde poedersuiker toe en meng goed tussen elke toevoeging totdat alle poedersuiker opgenomen is door het eiwit. Voeg uw kleurkeuze toe aan de Royal Icing in de gewenste intensiteit. Voeg water toe om de gewenste consistentie te bereiken. Doe de Royal Icing in een spuitzak. Bespuit de afgekoelde koekjes met Royal Icing en bedek ze met zilveren sprenkels als u dat wilt. Laat ze volledig uitharden voordat u ze opbergt.
-
5Bewaren in een luchtdicht bakje De koekjes kunnen maximaal 5 dagen worden bewaard.