Filo-taart met zoete aardappel, salie en feta

MOEILIJKHEIDSGRAAD
Gemiddeld Gemiddeld
VOORBEREIDINGSTIJD
Minder dan 30 min. Minder dan 30 min.
BEREIDINGSTIJD
Minder dan 1 uur Minder dan 1 uur
PORTIES
4-6 4-6
Filo-taart met zoete aardappel, salie en feta
Deze gezonde taart van filodeeg met zoete aardappel, salie en feta is het perfecte éénpansgerecht, ideaal voor een doordeweekse avondmaaltijd.
INGREDIЁNTEN
  • Groenten
VOOR DIT RECEPT GEBRUIKEN WIJ HET LIEFST
Ingrediёnten
Bereidingswijze

Ingrediёnten

  • 4 zoete aardappelen, in tweeën gesneden
  • 2 rode uien, in kwarten gesneden
  • 3 eetlepels (45 ml) olijfolie
  • 1 eetlepel (15 ml) venkelzaad
  • Zeste van 1 citroen
  • 6 verse saliebladeren, gehakt
  • 200 g feta kaas
  • 1 ei
  • 6 vellen filodeeg
  • Zout en peper
  • Bereidingswijze

  • 1
    Leg de zoete aardappel, rode uien, venkelzaden, citroenschil en één eetlepel olie in de 24 cm Chef’s Pan met versterkte anti-aanbaklaag en plaats deze in de oven om gedurende 30 minuten te braden
  • 2
    Haal alles uit de pan, plaats in een kom en meng voorzichtig met een vork.
  • 3
    Verkruimel de feta, voeg het ei toe en breng op smaak.
  • 4
    Was de pan af en droog deze af.
  • 5
    Neem het filodeeg en bestrijk de vellen met de resterende olie.
  • 6
    Leg vier vellen filodeeg tegen de zijkanten van de pan om het deeg over de rand te laten hangen.
  • 7
    Doe het zoete aardappelmengsel in de deegbakje en vouw het deeg naar binnen over het aardappelmengsel.
  • 8
    Verkruimel de resterende twee vellen deeg bovenop de taart en borstel met een beetje olie.
  • 9
    Plaats in de oven en bak 25 - 30 minuten tot het knapperig en goudbruin is.
  • 10
    Laat 10-15 minuten in de pan zitten om wat af te koelen en schuif de filo-taart daarna uit de pan om warm te serveren.