- Groenten
Ingrediёnten
- 4 zoete aardappelen, in tweeën gesneden
- 2 rode uien, in kwarten gesneden
- 3 eetlepels (45 ml) olijfolie
- 1 eetlepel (15 ml) venkelzaad
- Zeste van 1 citroen
- 6 verse saliebladeren, gehakt
- 200 g feta kaas
- 1 ei
- 6 vellen filodeeg
- Zout en peper
-
Bereidingswijze
-
1Leg de zoete aardappel, rode uien, venkelzaden, citroenschil en één eetlepel olie in de 24 cm Chef’s Pan met versterkte anti-aanbaklaag en plaats deze in de oven om gedurende 30 minuten te braden
-
2Haal alles uit de pan, plaats in een kom en meng voorzichtig met een vork.
-
3Verkruimel de feta, voeg het ei toe en breng op smaak.
-
4Was de pan af en droog deze af.
-
5Neem het filodeeg en bestrijk de vellen met de resterende olie.
-
6Leg vier vellen filodeeg tegen de zijkanten van de pan om het deeg over de rand te laten hangen.
-
7Doe het zoete aardappelmengsel in de deegbakje en vouw het deeg naar binnen over het aardappelmengsel.
-
8Verkruimel de resterende twee vellen deeg bovenop de taart en borstel met een beetje olie.
-
9Plaats in de oven en bak 25 - 30 minuten tot het knapperig en goudbruin is.
-
10Laat 10-15 minuten in de pan zitten om wat af te koelen en schuif de filo-taart daarna uit de pan om warm te serveren.