- Vis & zeevruchten
- Groenten
Ingrediёnten
- 2 witvisfilets op de huid, zoals heilbot of kabeljauw
- Olijfolie
- Zout
- Vers gemalen zwarte peper
- 1 radijs, in kwartjes gesneden
- 1 wortel, geschild en gesneden
- 1 cup groene groenten, zoals asperges en sperziebonen
- 1/2 sjalot, fijngehakt
- sap van 1 citroen
- 1/4 cup kippenbouillon
- 2 tl Dijon mosterd
- 1 el ongezouten boter
- 1 el gehakte verse dille
-
Bereidingswijze
-
1Bestrijk beide zijden van de vis licht met olijfolie en breng op smaak met zout en peper. Plaats de vis, met de vleeszijde naar beneden, in de koude koekenpan. Zet de koekenpan op middelhoog vuur en kook tot de vis knapperig is en voor 3/4 gebakken is, ongeveer 10 minuten. Begint de vis te krullen, gebruik dan een spatel om voorzichtig op de filet te drukken zodat het hele oppervlak de pan raakt.
-
2Draai de vis om en ga door met bakken totdat de vis stevig is, nog ongeveer 2 minuten. Haal de vis uit de pan en dek af met folie om warm te houden. Zet deze apart.
-
3Zet de pan weer op het vuur. Voeg de radijs en wortelen toe en bak, af en toe omdraaiend, tot deze bruin en zacht worden, ongeveer 5 minuten. Voeg de groene groenten toe, breng op smaak met zout en peper en bak tot het gegrild en mals is, ongeveer 5 minuten. Haal de groenten uit de pan en leg ze opzij met de vis.
-
4Zet de pan weer op het vuur. Voeg de sjalotten toe samen met een snufje zout. Bak tot het zacht is, ongeveer 2 minuten. Voeg het citroensap, de kippenbouillon en de mosterd toe aan de pan. Sudder tot de saus is ingedikt, ongeveer 5 minuten.
-
5Zet het vuur uit en klop de boter erin. Breng op smaak met extra zout en peper indien gewenst. Serveer de saus naast de vis en groenten en garneer met de verse dille.