Gekarameliseerde Perziktaartje met Bruine Boter

MOEILIJKHEIDSGRAAD
Eenvoudig Eenvoudig
VOORBEREIDINGSTIJD
Binnen 30 minuten Binnen 30 minuten
BEREIDINGSTIJD
Binnen 30 minuten Binnen 30 minuten
PORTIES
2-4 2-4
Gekarameliseerde Perziktaartje met Bruine Boter
Geniet van vers gebak rechtstreeks uit de oven - beter wordt het niet. Een snel en heerlijk dessert, met een sponsachtige deeglaag en gekarameliseerde perziken die geweldig passen bij koude creme of vla.
VOOR DIT RECEPT GEBRUIKEN WIJ HET LIEFST
Ingrediёnten
Bereidingswijze

Ingrediёnten

  • 50 g boter
  • 2 x 420 g perziken in blik, uitgelekt
  • Zeste van 1 citroen
  • 100 ml melk plus 30 ml om het deeg mee in te smeren
  • 5 ml vanille-extract
  • 1 scharrelei
  • 280 g patentbloem of zelfrijzend bakmeel
  • 140 g boter, gekoeld en in blokjes
  • 140 g fijne kristalsuiker
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 2 eetlepels bruine suiker
  • Slagroom of room, om te serveren
  • Bereidingswijze

  • 1
    Verwarm de oven voor op 180°C (hetelucht).
  • 2
    Smelt voor de vulling de 50 g boter totdat deze bruin wordt en begint te schuimen; roer het zodat het niet aanbrandt. Laat de perziken uitlekken en bewaar de siroop voor later. Voeg de uitgelekte perziken toe aan de bruine boter en bak gedurende een minuut of twee tot ze karameliseren. Haal van het vuur, strooi de citroenschil in de perziken en verdeel de perziken over vier La Collection Petits Fours Mini-Braadpannetjes.
  • 3
    Klop voor het deeg de melk, vanille en het ei samen. Doe de bloem en boter in een grote mengkom en kneed tot er grove broodkruimels ontstaan. Voeg de fijne kristalsuiker en het bakpoeder toe en meng goed. Voeg de vochtige ingrediënten toe aan het bloemmengsel en meng tot er een deeg ontstaat. Verdeel het deeg met lepels over de vier braadpannen, bestrijk met melk en strooi de bruine suiker eroverheen. Bak 30-35 minuten, tot het deeg goudbruin en goed gaar is. Serveer met slagroom of room.