![Gekonfijte knoflooktomaten](/on/demandware.static/-/Library-Sites-lc-sharedLibrary/default/dwbb0c4433/images/content-recipes/HD_720/LC_20210706_GB_RC_CI_r0000000001671_ENG.jpg)
Maak iets lekkers deze zomer met dit recept voor gekonfijte tomaten. Heerlijk om warm in een salade te doen of op toast met boter en kaas.
INGREDIЁNTEN
- Groenten
Ingrediёnten
Bereidingswijze
Ingrediёnten
- 1,5 kg exotische tomaten
- 250 ml olijfolie en wat extra voor in de pot
- 1 knoflookbol, geplet
- Zeezout
-
Bereidingswijze
-
1Doe de ingrediënten in een ondiepe braadpan van 30 cm uit de Signature-collectie van Le Creuset en bak ze 1 uur en 30 minuten in de oven op 120°C.
-
2Haal uit de oven en doe alles in een pot.
-
3Vul de pot tot de rand met olijfolie en doe er een luchtdichte deksel op.
-
4Serveer warm in een graansalade en gebruik het kookvocht uit de pan als vinaigrette. Of eet de tomaten op toast met boter en zachte geitenkaas of ricotta. Heerlijk.