Gekruide geroosterde kip met ingelegde citroenen

MOEILIJKHEIDSGRAAD
Gemiddeld Gemiddeld
VOORBEREIDINGSTIJD
Minder dan 30 min. Minder dan 30 min.
BEREIDINGSTIJD
Minder dan 1 uur Minder dan 1 uur
PORTIES
2-4 2-4
Gekruide geroosterde kip met ingelegde citroenen
Deze gekruide geroosterde kip is geïnspireerd op de geurige smaken van het Midden-Oosten en is perfect voor een uitgebreide lunch of diner.
INGREDIЁNTEN
  • Vlees
VOOR DIT RECEPT GEBRUIKEN WIJ HET LIEFST
Ingrediёnten
Bereidingswijze

Ingrediёnten

  • 1,5 kg vrije-uitloop of biologische kip
  • 75 g zachte gezouten boter
  • 1 eetlepel rozenharissa
  • 1 kleine, ingelegde citroen, fijngehakt
  • 1 citroensap en schil
VOOR ERBIJ
  • Verse mayonaise en geroosterde aardappelen (optioneel)
  • Bereidingswijze

  • 1
    Verwarm de oven voor op 190°C hetelucht/gasstand 6.
  • 2
    Doe de boter, harissa, fijngehakte ingelegde citroen en citroenschil in een kom en klop goed samen tot een pasta. Breng op smaak met peper.
  • 3
    Maak de huid op de kippenborsten wat los en duw met een paletmes voorzichtig 3⁄4 van het botermengsel onder de huid (probeer te voorkomen dat de huid scheurt). Verdeel de resterende boter over de bovenkant van de kip en zorg ervoor dat de poten goed bedekt zijn.
  • 4
    Plaats de kip in de 24 cm Chef’s Pan met versterkte anti-aanbaklaag en giet het citroensap over de kip. Leg het deksel op de pan en zet de pan 40 minuten in de oven.
  • 5
    Verwijder het deksel en bedruip de kip.
  • 6
    Zet de pan terug in de oven zonder deksel en braad nog 20 minuten totdat de huid knapperig is en de sappen helder zijn.
  • 7
    Laat 10 minuten rusten in de pan en snijd en serveer met verse mayonaise en geroosterde aardappelen.