- Vlees
Ingrediёnten
- 1,5 kg vrije-uitloop of biologische kip
- 75 g zachte gezouten boter
- 1 eetlepel rozenharissa
- 1 kleine, ingelegde citroen, fijngehakt
- 1 citroensap en schil
- Verse mayonaise en geroosterde aardappelen (optioneel)
-
Bereidingswijze
-
1Verwarm de oven voor op 190°C hetelucht/gasstand 6.
-
2Doe de boter, harissa, fijngehakte ingelegde citroen en citroenschil in een kom en klop goed samen tot een pasta. Breng op smaak met peper.
-
3Maak de huid op de kippenborsten wat los en duw met een paletmes voorzichtig 3⁄4 van het botermengsel onder de huid (probeer te voorkomen dat de huid scheurt). Verdeel de resterende boter over de bovenkant van de kip en zorg ervoor dat de poten goed bedekt zijn.
-
4Plaats de kip in de 24 cm Chef’s Pan met versterkte anti-aanbaklaag en giet het citroensap over de kip. Leg het deksel op de pan en zet de pan 40 minuten in de oven.
-
5Verwijder het deksel en bedruip de kip.
-
6Zet de pan terug in de oven zonder deksel en braad nog 20 minuten totdat de huid knapperig is en de sappen helder zijn.
-
7Laat 10 minuten rusten in de pan en snijd en serveer met verse mayonaise en geroosterde aardappelen.