
Het beste aan een gevlinderde kip is dat er veel oppervlak is voor maximale smaak - en de kip kookt meer gelijkmatig en sneller. Pas de smaak van de boter aan door je favoriete kruiden of pasta's te vervangen door harissa.
Ingrediёnten
Bereidingswijze
Ingrediёnten
- 1 hele scharrelkip, gevlinderd
- Zout en peper, naar smaak
- 3 tenen knoflook, fijngehakt
- 150 ml gesmolten boter
- 1 eetlepel harissa
Voor erbij:
- Granaatappelzaden
- Waterkers
- Rode ui, fijngesneden
- Tzatziki uit de winkel
- Krieltjes
-
Bereidingswijze
-
1Verwarm de oven voor op 180°C.
-
2Plaats de kip een uur voor het koken in een Le Creuset Heritage rechthoekige ovenschaal van 32 cm en breng aan beide kanten goed op smaak met zout en peper.
-
3Meng de knoflook, gesmolten boter en harissa in een kleine kom. Bestrijk de hele kip, bestrooi met zout en braad 35-45 minuten in de oven.
-
4Bestrijk elke 15-20 minuten met de boter en de vleessappen voor een sappige en goed gekruide kip. Serveer met granaatappelpitten, waterkers, dun gesneden rode ui en tzatziki, en met krieltjes.
Tip van de chef: Je kunt je kip vlinderen door de borstzijde naar beneden op een snijplank te plaatsen. Snijd met een keukenschaar langs de zijkanten van de kip om de ruggengraat te verwijderen. Klap de kip op zijn rug en druk lichtjes naar beneden.
