Ingrediёnten
- 1 hele scharrelkip, gevlinderd
- Zout en peper, naar smaak
- 3 tenen knoflook, fijngehakt
- 150 ml gesmolten boter
- 1 eetlepel harissa
- Granaatappelzaden
- Waterkers
- Rode ui, fijngesneden
- Tzatziki uit de winkel
- Krieltjes
-
Bereidingswijze
-
1Verwarm de oven voor op 180°C.
-
2Plaats de kip een uur voor het koken in een Le Creuset Heritage rechthoekige ovenschaal van 32 cm en breng aan beide kanten goed op smaak met zout en peper.
-
3Meng de knoflook, gesmolten boter en harissa in een kleine kom. Bestrijk de hele kip, bestrooi met zout en braad 35-45 minuten in de oven.
-
4Bestrijk elke 15-20 minuten met de boter en de vleessappen voor een sappige en goed gekruide kip. Serveer met granaatappelpitten, waterkers, dun gesneden rode ui en tzatziki, en met krieltjes.