- Vlees
Ingrediёnten
- 2 kg kippendijen met de huid eraan
- 4 teentjes knoflook, gepeld en fijngesneden
- 2 bollen venkel, gesneden
- 2 blikken met 400g limabonen, uitgelekt
- 250 ml kippenbouillon
- Optioneel geraspte pecorino en gestoomde boerenkool, om erbij te serveren
-
Bereidingswijze
-
1Verwarm de oven voor op 210°C / 190°C hetelucht / gas stand 7
-
2Plaats een Le Creuset Signature Ovale Braadpan van 31 cm met een scheutje olijfolie op middelhoog vuur. Leg de kippendijen met de huid naar beneden in de hete pan en bak ze goudbruin en draai ze elke 2 minuten om, om ze aan beiden kanten te schroeien. Herhaal dit tot alle kippendijen bruin zijn en plaats ze allemaal op de ondersteboven geplaatste deksel.
-
3Voeg de venkel en knoflook toe aan de pan en laat deze zacht worden gedurende ongeveer 5 minuten. Voeg limabonen en bouillon toe. Breng op smaak met zout en peper. Plaats de kippendijen terug in de pan bovenop de venkel en de limabonen. Plaats 35-40 minuten in de oven en serveer met gestoomde boerenkool en geraspte pecorino.